Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn teknikpaket till båten!

Missa inte att tävla om dessa teknikprylar till båten. (Foto: Mathias Larsson)

Du har väl inte missat denna månads tävling. Du kan vinna ett teknikpaket med ekolod/plotter, elmotor, djuprigg och matchande kläder. Det är gratis att delta och allt som behövs är några musklick.
Förvandla din plasteka till en fullfjädrad fiskemaskin med prylar från Comstedt. I vinstpaketet finner du allt du behöver för att ta båtfisket en dimension längre. Med lite tur kan du snart hitta ditt ”eget” hemliga abborrgrund samt testa på både vertikal- och trollingfiske. Vi vill ha ditt tävlingssvar senast den 22 maj.
På prisbordet ligger:
Ekolod/Plotter – Humminbird 587cxi HD (karta medföljer ej)
Elmotor – Minn Kota Endura C2 30
Djuprigg – Canon Lake troll
Fisketröja & Keps
Klicka här för att delta.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta