Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinnare av Grand Slam Cup 2011

Vinnaren Victor Söderberg med fisken han fick arbeta hårdast för - en abborre på 1560 gram.

Årets Grand Slam Cup blev en jämn historia. Till slut stod det klart att Victor Söderberg kunde hålla undan och gå segrande ur striden.
När vi ringer upp Victor för att gratulera till segern, är han typiskt nog ute och fiskar gädda.
– Fasen vad roligt. Jag anade att jag hade vunnit, men man kan aldrig vara helt säker förrän anmälningstiden har gått ut, säger Victor.
De som vill utmana honom nästa år kan räkna med att Victor kommer att förkovra sin talang ytterligare. Han har precis börjat YH1 på Sportfiskeakademin i Forshaga och siktet är inställt på att jobba med fiske- och vattenvård.
För att vinna Grand Slam Cup behövs inte bara stor kunskap och en smula tur – man behöver även lägga en del tid på sitt fiske. Victor tyckte gäddan och gösen krävde relativt lite tid, men abborren var lite svårare.
– Den fick jag jobba rejält för och var dessutom den enda jag fick som var över kvalgränsen ett kilo.
Segerfiskarna vägde: Gädda 12200 g, gös 5320 g och abborre 1560 g.
Komplett resultatlista och prisbord hittar du här.
Tack alla ni som deltog i tävlingen!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta