Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinnare av Grand Slam Cup 2011

Vinnaren Victor Söderberg med fisken han fick arbeta hårdast för - en abborre på 1560 gram.

Årets Grand Slam Cup blev en jämn historia. Till slut stod det klart att Victor Söderberg kunde hålla undan och gå segrande ur striden.
När vi ringer upp Victor för att gratulera till segern, är han typiskt nog ute och fiskar gädda.
– Fasen vad roligt. Jag anade att jag hade vunnit, men man kan aldrig vara helt säker förrän anmälningstiden har gått ut, säger Victor.
De som vill utmana honom nästa år kan räkna med att Victor kommer att förkovra sin talang ytterligare. Han har precis börjat YH1 på Sportfiskeakademin i Forshaga och siktet är inställt på att jobba med fiske- och vattenvård.
För att vinna Grand Slam Cup behövs inte bara stor kunskap och en smula tur – man behöver även lägga en del tid på sitt fiske. Victor tyckte gäddan och gösen krävde relativt lite tid, men abborren var lite svårare.
– Den fick jag jobba rejält för och var dessutom den enda jag fick som var över kvalgränsen ett kilo.
Segerfiskarna vägde: Gädda 12200 g, gös 5320 g och abborre 1560 g.
Komplett resultatlista och prisbord hittar du här.
Tack alla ni som deltog i tävlingen!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta