Vinnarna i Svartzonkers designtävling

Här ser ni vinnardesignen som nu kommer serietillverkas som nya ABU Svartzonker McMy tail.

Över 1300 bidrag tävlande om det hedersvärda priset att bli utvald som den nya färgvarianten av gäddbetet Svartzonker McMy tail. Nu återstår det endast tio designer. Som förstapristagare har vi tillsammans med Claes ”Svartzonker” Claesson och produktteamet på ABU valt ut Alex Nymans färg – Old School XRS.
Nu äntligen har vinnarna korats i vår senaste upplaga av ”designtävlingen”. Den här gången var det gäddvobblern Svartzonker McMy tail som skulle färgläggas. Efter nogsam gallring har vi nu tio stycken vinnare där Alex Nymans färgvariant ”Old School XRS” står överst på prispallen.
– Alex färgvariant är en klassiker i ny tappning, adderar vi lite UV-färg i det ljusa partierna så har vi nog ett riktigt höjdarbete, berättar Solveig Rask-Nielsen på ABU.

”Less is more” säger Svartzonker som menar att den sparsmakade färgvarianten av det klassiska röd-vita konceptet verkligen bör fånga fisk.

Bland de övriga vinnarna har vi andra riktigt fräcka bidrag som exempelvis fyndiga McMy Burger som både är ett roligt och intressant gäddbete. Tävlingen har som vanligt varit mycket uppskattad och vi ser redan fram emot nästa gång det är dags igen. Vilket bete skulle du helst vilja ge en riktig vinnarfärg?

Här nedan finner ni alla de vinnande bidragen:

1:a plats Alex Nyman med Old School XRS

Här ser ni vinnardesignen som nu kommer serietillverkas som nya ABU Svartzonker Mcmy tail.

2:a – 10 plats utan inbördes ordning

Jakob Engström med Fire belly

nr_10

Anna Zielinska med McMy Kszczot

nr_9

Nicolas Löfgren med Monster bait

nr_8

Nicolas Löfgren med Golden tiger

nr_7

Tomas Nilsson med En svensk tiger

nr_6

Niklas Engström med Green Manbaaa

nr_5

Niklas Andersson med McMy Burger

nr_4

Mattias Alanen med Blågyltan McMy

nr_3

 

Mattias Alanen med Röding McMy

nr_2

 

Fiskejournalen och ABU Garcia tillsammans med Svartzonker vill tacka alla som deltagit i tävlingen.

På återseende!

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...