Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vinnarprylarna testade

Nu har förra årets Meterlige-vinnare, Niclas Andersson, hunnit testa prylarna han vann. Betyget är kort och koncist: KANON!
Den som vinner 100-klubbens Meterliga får en komplett jerkutrustning från CWC och Abu Garcia. Setet innehåller spö, rulle, lina, beten, avkrokningsmatta och gäddsäck.
Sålunda beväpnad åkte Niclas Andersson upp till Hovran i Hedemora för att testa grejorna.
”Efter ett par mindre fiskar fick jag ett stenhårt hugg och kunde efter en kort fajt lyfta in en gädda på 112 centimeter. Den tog för övrigt en Rapala Glidin´ Rap i abborrfärgen, som vann er tävling förra året. Grejorna funka ju kanon”, skriver Niclas när han anmäler 112-centimetaren till 100-klubben.
Svenne Andersson

Niclas Andersson med 112-centimetaren som bärgades med hjälp av vinnarprylarna från Meterligan.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta