" /> Vinterfiskade efter torsk – fick piggvar på 10 kilo! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Armarna fulla. Gary Dennis med sin fantastiska piggvar. Foto: Piscary Sea Fishing
Vinterfiskade efter torsk – fick piggvar på 10 kilo!

När Gary Dennis bottenmetade torsk utanför engelska sydkusten fick han ett hugg han sent lär glömma. Upp kom en fantastisk piggvar på hela 10 kilo!

Gary Dennis fiskar mycket i vattnen utanför Dorset och har fångat många piggvarar genom åren. Men ingen kommer i närheten av den han nyligen fick under ett torskfiske i Poole bay med turbåten Piscary.
Gary bottenmetade på 20 meters djup när den makrillagnade kroken plötsligt attackerades våldsamt. Mothugget satt perfekt och kampen upp mot ytan blev dramatisk på den lätta utrustningen.
Gary förstod tidigt att det inte var en torsk han kämpade mot, och när den väldiga piggvaren vältrade sig i ytan blev spänningen stor.
– Det var den största piggvar som någonsin fångats från vår båt. Men landningen gick bra och Gary kunde till slut lyfta upp sin fantastiska fångst, säger skepparen Matt Rowe.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta