Köpa Pimpelspö?

Vinterisarna ger fina möjligheter. Ska du pimpla abborre, eller kanske röding? Öring? Harr? Med pirk eller mormyska? Vi har massor av lämpliga pimpelspön. Har du frågor, så hör av dig!

Vill du ha hjälp att välja rätt pimpelspö?

Traditionella pimpelspön
De minsta och känsligaste pimpelspöna har en smal spole med en skruv som du justerar när du vill släppa ut lina. Dessa "känselstickor" passar perfekt vid tävlingsfiske när man ofta fiskar med mindre, lätta pirkar eller mormyrskor. Ofta en favorit för den vana pimpelfiskaren.

Röding- och abborrfiskarnas favorit
Den andra traditionella typen av pimpelspö är ofta kraftigare och har dessutom en knapp som du trycker på för att släppa ut lina. Dessa är perfekt för den ovana pimpelfiskaren men också för fiskaren som vill ha ett enkelt och smidigt spö att ta med sig ut på isen. De fungerar bra för dom flesta arterna såsom abborre, öring, röding och regnbåge.

Nya "moderna pimpelspöet"
De senaste åren har längre pimpelspön med antingen haspelrulle eller en större pimpelrulle blivit otroligt populär. Dessa spön är känsligare än traditionella pimpelspön och när du får fisk så görs drillningen med hjälp av spö och rulle, i stället för händerna och linan. Denna kombination gör att fisket påminner mycket om vanligt spöfiske och tar pimpelfisket till nya nivåer. Dessa spön fungerar till allt pimpelfiske och är en stor favorit vid regnbågsfisket.

Visa som Rutnät Listvy

3 Produkter

 1. Shimano Sedona Ice 28M pimpelspö 71 cm medium
  Tillfällig rea 15%
  Shimano

  Sedona Ice 28M pimpelspö 71 cm medium

  Rek. 399 kr Ordinarie pris 249 kr Pris: 211 kr
 2. Shimano Sedona Ice 24UL pimpelspö 61 cm ultra light
  Tillfällig rea 15%
  Shimano

  Sedona Ice 24UL pimpelspö 61 cm ultra light

  Rek. 399 kr Ordinarie pris 249 kr Pris: 211 kr
 3. Shimano Sedona Ice 26L pimpelspö 66 cm light
  Tillfällig rea 15%
  Shimano

  Sedona Ice 26L pimpelspö 66 cm light

  Rek. 399 kr Ordinarie pris 249 kr Pris: 211 kr
Visa som Rutnät Listvy

3 Produkter