Köpa Pimpelspö?

Vinterisarna ger fina möjligheter. Ska du pimpla abborre, eller kanske röding? Öring? Harr? Med pirk eller mormyska? Vi har massor av lämpliga pimpelspön. Har du frågor, så hör av dig!

Vanliga frågor och svar

Traditionella pimpelspön
De minsta och känsligaste pimpelspöna har en smal spole med en skruv som du justerar när du vill släppa ut lina. Dessa "känselstickor" passar perfekt vid tävlingsfiske när man ofta fiskar med mindre, lätta pirkar eller mormyrskor. Ofta en favorit för den vana pimpelfiskaren.

Röding- och abborrfiskarnas favorit
Den andra traditionella typen av pimpelspö är ofta kraftigare och har dessutom en knapp som du trycker på för att släppa ut lina. Dessa är perfekt för den ovana pimpelfiskaren men också för fiskaren som vill ha ett enkelt och smidigt spö att ta med sig ut på isen. De fungerar bra för dom flesta arterna såsom abborre, öring, röding och regnbåge.

Nya "moderna pimpelspöet"
De senaste åren har längre pimpelspön med antingen haspelrulle eller en större pimpelrulle blivit otroligt populär. Dessa spön är känsligare än traditionella pimpelspön och när du får fisk så görs drillningen med hjälp av spö och rulle, i stället för händerna och linan. Denna kombination gör att fisket påminner mycket om vanligt spöfiske och tar pimpelfisket till nya nivåer. Dessa spön fungerar till allt pimpelfiske och är en stor favorit vid regnbågsfisket.

Visa som Rutnät Listvy

18 Produkter

 1. Rapala R50PH/GT pimpelspö
  Rapala

  R50PH/GT pimpelspö

  Rek. 179 kr 79 kr
 2. Wiggler 80 Ädel pimpelspö med styv topp
  Wiggler
  Betyg:
  70%

  80 Ädel pimpelspö med styv topp

  Rek. 49 kr 35 kr
 3. Wiggler 85 mormyskaspö 55 cm
  Wiggler

  85 mormyskaspö 55 cm

  Rek. 99 kr 69 kr
 4. Blue Fox Ice 2 pimpelspö
  Blue Fox

  Ice 2 pimpelspö

  Rek. 99 kr 89 kr
 5. Rapala 90PH/GT230 pimpelspö
  Rapala

  90PH/GT230 pimpelspö

  Rek. 149 kr 89 kr
 6. Wiggler Ivalo pimpelspö med x-stor spole och mjuk topp
  Wiggler

  Ivalo pimpelspö med x-stor spole och mjuk topp

  Rek. 59 kr 49 kr
Visa som Rutnät Listvy

18 Produkter