Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Visst överlevde hon

Återutsättning av den stora gäddan tog 40 minuter så Viktor Dehner var orolig att hon inte skulle klara sig. Men visst gjorde hon det! Veckan senare fångade Viktor samma bamsegädda igen.
Viktor är en ”runner up” bland alla framstående gäddfiskare i Dalarna. Det fullkomligt vimlar av dalkarlar i Meterligan och med de senast registrerade gäddorna klättrar Viktor upp till tredjeplatsen.
De tre gäddor som vi nu skrivit in är egentligen två – eftersom den största av dem fångades två gånger, med fem dagars mellanrum. I början av juni var Viktor ute på ett tvådagarspass på Insjön. Det blev ett enda hugg under de två dagarna – men det räckte gott, konstaterade Viktor när han mätt gäddan till 127 centimeter!
Gäddan hade svårt att hämta sig efter fajten, men efter 40 minuters  ompysslande drog hon tillbaka ner i djupet.

Att hon hämtat sig bra fick Viktor ett klart bevis för fem dagar senare, när han fångade samma gädda, på samma ställe. Vid det tillfället fick han även en gädda på 108 centimeter, som såg liten ut i sammanhanget.
Svenne Andersson

Visst kan man, som Viktor Dehner, fånga och anmäla samma gädda mer än en gång i 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta