Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Visst överlevde hon

Återutsättning av den stora gäddan tog 40 minuter så Viktor Dehner var orolig att hon inte skulle klara sig. Men visst gjorde hon det! Veckan senare fångade Viktor samma bamsegädda igen.
Viktor är en ”runner up” bland alla framstående gäddfiskare i Dalarna. Det fullkomligt vimlar av dalkarlar i Meterligan och med de senast registrerade gäddorna klättrar Viktor upp till tredjeplatsen.
De tre gäddor som vi nu skrivit in är egentligen två – eftersom den största av dem fångades två gånger, med fem dagars mellanrum. I början av juni var Viktor ute på ett tvådagarspass på Insjön. Det blev ett enda hugg under de två dagarna – men det räckte gott, konstaterade Viktor när han mätt gäddan till 127 centimeter!
Gäddan hade svårt att hämta sig efter fajten, men efter 40 minuters  ompysslande drog hon tillbaka ner i djupet.

Att hon hämtat sig bra fick Viktor ett klart bevis för fem dagar senare, när han fångade samma gädda, på samma ställe. Vid det tillfället fick han även en gädda på 108 centimeter, som såg liten ut i sammanhanget.
Svenne Andersson

Visst kan man, som Viktor Dehner, fånga och anmäla samma gädda mer än en gång i 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta