[/caption] " /> VM i flugfiske sänds i TV | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
VM i flugfiske sänds i TV

Jimmy Holmström med fisk i håven under landslagskvalet i juli. (Foto: Anssi Lehtevä)

VM i flugfiske avgörs i år i Norge i området runt Vefsna 14-17 augusti. TV 4 Sverige och TV2 Norge kommer att sända höjdpunkter från tävlingarna.
För den som är intresserad finns möjlighet att följa VM under alla tävlingsdagarna. I Sverige kommer TV4 att sända via någon av sina kanaler, förmodligen TV4 Sport. (ej bekräftat vid denna publicering) I Norge sänder TV 2 Zebra från flugfiske-VM. På VM i flugfiske i Vefsna deltar 27 nationer.

Nydanat landslag

Det är först gången på ett antal år som Sverige har ett helt lag med på VM. Det svenska landslaget deltar framförallt för att skaffa internationella erfarenheter till landslaget och till det kommande EM i fluga som genomförs i jämtländska Ammerån i slutet av juni 2014.

Sverige representeras av:

– Benny Jonasson, lagkapten, flugfiskeintresserad organisatör med ett brinnande intresse för utmaningar likt denna.
– Jimmy Holmström, flugfiskeveteran med ett antal internationella deltaganden bakom sig.
– Torbjörn Eriksson, tävlingsflugfiskare ut i fingerspetsarna med stor internationell erfarenhet.
– Marino Rota, inflyttad svensk/italienare med stort tävlingsflugfiskeintresse och stort kontaktnät på den internationella spelplanen inom tävlingsflugfisket.
– Jonas Olsson: ung entusiastisk flugfiskare med ett brinnande intresse att ta reda på hur hans egna kunskaper inom flugfisket står sig internationellt.

– Patrik Forslund: yngst i gänget men med ett extrem stort intresse i flugfiske och allt vad det innebär samt en vilja och driv som få andra kan uppvisa.

– Sammantaget så känns blandningen av personlighet och kompetens mycket spännande i detta nya landslag, kommenterar Anssi Lehtevä, tävlingskonsulent på Sportfiskarna.
Läs mer om VM i flugfiske här.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta