VM i flugfiske sänds i TV

Jimmy Holmström med fisk i håven under landslagskvalet i juli. (Foto: Anssi Lehtevä)

VM i flugfiske avgörs i år i Norge i området runt Vefsna 14-17 augusti. TV 4 Sverige och TV2 Norge kommer att sända höjdpunkter från tävlingarna.
För den som är intresserad finns möjlighet att följa VM under alla tävlingsdagarna. I Sverige kommer TV4 att sända via någon av sina kanaler, förmodligen TV4 Sport. (ej bekräftat vid denna publicering) I Norge sänder TV 2 Zebra från flugfiske-VM. På VM i flugfiske i Vefsna deltar 27 nationer.

Nydanat landslag

Det är först gången på ett antal år som Sverige har ett helt lag med på VM. Det svenska landslaget deltar framförallt för att skaffa internationella erfarenheter till landslaget och till det kommande EM i fluga som genomförs i jämtländska Ammerån i slutet av juni 2014.

Sverige representeras av:

– Benny Jonasson, lagkapten, flugfiskeintresserad organisatör med ett brinnande intresse för utmaningar likt denna.
– Jimmy Holmström, flugfiskeveteran med ett antal internationella deltaganden bakom sig.
– Torbjörn Eriksson, tävlingsflugfiskare ut i fingerspetsarna med stor internationell erfarenhet.
– Marino Rota, inflyttad svensk/italienare med stort tävlingsflugfiskeintresse och stort kontaktnät på den internationella spelplanen inom tävlingsflugfisket.
– Jonas Olsson: ung entusiastisk flugfiskare med ett brinnande intresse att ta reda på hur hans egna kunskaper inom flugfisket står sig internationellt.
– Patrik Forslund: yngst i gänget men med ett extrem stort intresse i flugfiske och allt vad det innebär samt en vilja och driv som få andra kan uppvisa.

– Sammantaget så känns blandningen av personlighet och kompetens mycket spännande i detta nya landslag, kommenterar Anssi Lehtevä, tävlingskonsulent på Sportfiskarna.
Läs mer om VM i flugfiske här.

Annons
AKTUELLT

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...