[/caption] " /> Webbsida om säkerhet på isen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Webbsida om säkerhet på isen

På nya sajten issakerhet.se fhittar du massor av information om vad du bör tänka på inna du ger dig ut på isen. (Bild/källa: issäkerhet.se)

Issäkerhet.se är en nylanserad sida för att göra din och dina anhörigas utflykt på isen så säker som möjligt. Du kan läsa om riskerna med isen, få tips och råd om en nödsituation skulle uppstå samt hitta information om utrustning.
Vintern är här och isarna har lagt sig. Människor beger sig ut på isarna och tyvärr så händer isrelaterade olyckor varje år. För att minska dessa har issäkehet.se lanserats.

Tanken kring sidan är att samla all nyttig information som skall göra din dag på isen trygg. Du kan bland annat läsa om de olika istyper och hur du räddar dig själv och andra om olyckan skulle vara framme, samt vilken utrustning du skall ha.
Issäkerhet.se lanseras sv Sportfiskarna, Friluftsfrämjandet, Sjöräddningssällskapet och Svenska Livräddningssällskapet.
Läs mer på www.issakerhet.se
På Fiskejournalens webb-tv hittar du en film i ämnet. Klicka här för att titta.
David Dalqvist

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta