[/caption] " /> Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen!

Fiskekryssningen blir ännu fräckare då Weeping Willows gör en exklusiv spelning. (Foto: Per Kristiansen)

Höstens största sportfiskehändelse blir nu ännu bättre då Weeping Willows gör en exklusiv spelning på Fiskekryssningen 8-9 november.
Den 8-9 november arrangerar Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna en kryssning med Silja Galaxy på temat sportfiske. 50 kronor per deltagare går oavkortat till fiskevårdssatsningen Ge fan i våra vatten.
– Det är mycket glädjande att vi lyckas få till en spelning med Weeping Willows. Det blir riktigt bra musik med ett av de band som stöttat fiskevården genom projektet Ge fan i våra vatten, berättar Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Musik för fiskens bästa!
Ge fan i våra vatten är ett samarbete mellan sportfiskande svenska rockmusiker och Sportfiskarna med att sälja specialproducerad musik och olika profilprodukter till förmån för fiskevård. Sedan starten har över en miljon kronor samlats in och bidrag delats ut till fiskevårdsprojekt för arter som gädda, lax, harr och havsöring. En del av överskottet har sparats för att kunna stötta fiskevårdande insatser i många år framöver. Weeping Willows är ett av de band som deltagit i Ge fan i våra vatten och bidragit med musik och olika framträdanden.
Om Weeping Willows

Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me, Stairs och ledmotivet till Pistvakt, Blue And Alone.2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis. Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande och endast gjort ett fåtal spelningar. Just nu jobbar bandet med att färdigställa ett nytt album med sikte på höst/ vinter 2013. Flera av bandmedlemmarna är passionerade sportfiskare.

Mer info och bokning: www.fiskekryssningen.se
Kryssningen har även en egen Facebooksida, klicka på gilla för att få fortlöpande nyheter om evenemanget.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta