Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen!

Fiskekryssningen blir ännu fräckare då Weeping Willows gör en exklusiv spelning. (Foto: Per Kristiansen)

Höstens största sportfiskehändelse blir nu ännu bättre då Weeping Willows gör en exklusiv spelning på Fiskekryssningen 8-9 november.
Den 8-9 november arrangerar Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna en kryssning med Silja Galaxy på temat sportfiske. 50 kronor per deltagare går oavkortat till fiskevårdssatsningen Ge fan i våra vatten.
– Det är mycket glädjande att vi lyckas få till en spelning med Weeping Willows. Det blir riktigt bra musik med ett av de band som stöttat fiskevården genom projektet Ge fan i våra vatten, berättar Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Musik för fiskens bästa!
Ge fan i våra vatten är ett samarbete mellan sportfiskande svenska rockmusiker och Sportfiskarna med att sälja specialproducerad musik och olika profilprodukter till förmån för fiskevård. Sedan starten har över en miljon kronor samlats in och bidrag delats ut till fiskevårdsprojekt för arter som gädda, lax, harr och havsöring. En del av överskottet har sparats för att kunna stötta fiskevårdande insatser i många år framöver. Weeping Willows är ett av de band som deltagit i Ge fan i våra vatten och bidragit med musik och olika framträdanden.
Om Weeping Willows
Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me, Stairs och ledmotivet till Pistvakt, Blue And Alone.2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis. Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande och endast gjort ett fåtal spelningar. Just nu jobbar bandet med att färdigställa ett nytt album med sikte på höst/ vinter 2013. Flera av bandmedlemmarna är passionerade sportfiskare.

Mer info och bokning: www.fiskekryssningen.se
Kryssningen har även en egen Facebooksida, klicka på gilla för att få fortlöpande nyheter om evenemanget.

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...