[/caption] " /> Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen!

Fiskekryssningen blir ännu fräckare då Weeping Willows gör en exklusiv spelning. (Foto: Per Kristiansen)

Höstens största sportfiskehändelse blir nu ännu bättre då Weeping Willows gör en exklusiv spelning på Fiskekryssningen 8-9 november.
Den 8-9 november arrangerar Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna en kryssning med Silja Galaxy på temat sportfiske. 50 kronor per deltagare går oavkortat till fiskevårdssatsningen Ge fan i våra vatten.
– Det är mycket glädjande att vi lyckas få till en spelning med Weeping Willows. Det blir riktigt bra musik med ett av de band som stöttat fiskevården genom projektet Ge fan i våra vatten, berättar Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Musik för fiskens bästa!
Ge fan i våra vatten är ett samarbete mellan sportfiskande svenska rockmusiker och Sportfiskarna med att sälja specialproducerad musik och olika profilprodukter till förmån för fiskevård. Sedan starten har över en miljon kronor samlats in och bidrag delats ut till fiskevårdsprojekt för arter som gädda, lax, harr och havsöring. En del av överskottet har sparats för att kunna stötta fiskevårdande insatser i många år framöver. Weeping Willows är ett av de band som deltagit i Ge fan i våra vatten och bidragit med musik och olika framträdanden.
Om Weeping Willows

Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me, Stairs och ledmotivet till Pistvakt, Blue And Alone.2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis. Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande och endast gjort ett fåtal spelningar. Just nu jobbar bandet med att färdigställa ett nytt album med sikte på höst/ vinter 2013. Flera av bandmedlemmarna är passionerade sportfiskare.

Mer info och bokning: www.fiskekryssningen.se
Kryssningen har även en egen Facebooksida, klicka på gilla för att få fortlöpande nyheter om evenemanget.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta