Berätta historier kan de båda två. Nu ställer vi dem mot varandra på nästa Fiskekryssning, 6-7 november. " /> Westrin & Falklind i historieduell på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gunnar Westrin och Martin Falklind berättar fiskehistorier på FIskekryssningen. Foto: Anders Nicander
Westrin & Falklind i historieduell på Fiskekryssningen

Berätta historier kan de båda två. Nu ställer vi dem mot varandra på nästa Fiskekryssning, 6-7 november.
Gunnar Westrin och Martin Falklind har båda hållit succéartade föredrag under Fiskekryssningen och fyllt hela den stora scenen Starlight med sin närvaro. Nu blir det en explosion av märkliga, roliga, tänkvärda och pinsamma historier när de står på samma scen.
Passa på att boka din Fiskekryssning medan du kan få upp till 25 procents boka-tidigt-rabatt! Gäller de 200 första som bokar. Läs mer på fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta