Gunnar kommer ner från fjället, ända till Göteborg, för att föreläsa på Båtmässan.[/caption]För att lyfta sportfisket kommer en Sportfiskedag att arrangeras på Båtmässan i Göteborg, söndag den 1 februari. På plats finns Gunnar Westrin, en av våra mest folkkära sportfiskare. " /> Westrin föreläser på Båtmässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Westrin föreläser på Båtmässan

Gunnar kommer ner från fjället, ända till Göteborg, för att föreläsa på Båtmässan.


Gunnar kommer ner från fjället, ända till Göteborg, för att föreläsa på Båtmässan.

För att lyfta sportfisket kommer en Sportfiskedag att arrangeras på Båtmässan i Göteborg, söndag den 1 februari. På plats finns Gunnar Westrin, en av våra mest folkkära sportfiskare.
Gunnar Westrin är fjällens och naturromantikens väktare och kommer att förgylla Båtmässan med vackra bilder, eftertanke och miljöengagemang.
Det är harren som är Gunnars absoluta favoritfisk och alla som har funderat på en tur till fjällen eller harrfiske i sommar, ska definitivt gå och lyssna på Gunnar.
Andra föreläsare inom sportfisket är Martin Falklind, chefredaktör för Fiskejournalen som kommer att berätta om sina allra värsta fiskeminnen, Markus Lundgren, biolog på Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund som pratar om havsfiske samt Joel Abrahamsson som bland annat kommer att berätta om sitt kajakfiske.
Dessutom får de första 300 som besöker mässans scen en gratis prenumeration på Fiskejournalen.
Mer om båtmässan hittar du här.

11.00 Gunnar Westrin
12.30 Martin Falklind
14.00 Markus Lundgren
15.30 Joel Abrahamsson

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta