[/caption] " /> Westrin har skickat laxbrevet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Westrin har skickat laxbrevet

Gör som Gunnar Westrin, skicka ett brev till Eskil Erlandsson. (Foto: Kjell Westerberg)

Sportfiskeprofilen, författaren och föreläsaren Gunnar Westrin var en av de första som skickade brev till Erlandsson med Fiskejournalens formulär. ”Inget att tveka på”, säger han.
Svt:s Uppdrag granskning riktade i onsdags strålkastarna mot Eskil Erlandsson och den fiskepolitik han står för. Ett flertal av Erlandssons uttalanden väckte ilska bland Fiskejournalens läsare. Därför startade vi en brevkampanj med syfte att få svar på ett antal frågor som väcktes under intervjuerna med Erlandsson.
En av de första som skickade ett brev var välkända sportfiskeprofilen Gunnar Westrin. Han uppmanar nu alla att följa hans exempel och skicka ett brev till minister Erlandsson.
– Han verkar tro att organismer finns i ett oändligt antal. Att gå emot forskarkåren är så pass graverande att han bör tänka över sin plats som minister i regeringen.
Du har väl skrivit på – och sett till att din omgivning gjort det?
Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta