I en radiointervju för P4 Norrbotten, med anledning av ett illaluktande fynd vid Råneälven, påpekade Gunnar Westrin vikten av att inte slänga fiskrens i vattendraget. " /> Westrin: Släng inte fiskrens i vattnet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Tänk på var du slänger ditt fiskrens. Foto: Magnus Ström
Westrin: Släng inte fiskrens i vattnet

I en radiointervju för P4 Norrbotten, med anledning av ett illaluktande fynd vid Råneälven, påpekade Gunnar Westrin vikten av att inte slänga fiskrens i vattendraget.

– Kasta inte inälvorna i vattnet för det kan lätt sprida olika fisksjukdomar, uppmanar Gunnar Westrin i en intervju för P4 Norrbotten.
Gunnar ser hellre att fiskrenset, som blir över när du ska tillaga din fisk, grävs ner än att det slängs tillbaka i vattendraget. Ett alternativet kan också vara att slänga det på elden för att bli av med det.
–Det finns två etiska förespeglingar i svenskt sportfiske som jag tycker folk är ganska dåliga på och det är att rensa fisk och var man ska skita någonstans. Vi skulle behöva gå en kurs på bägge delarna, avslutar Gunnar.
Anledningen till intervjun var ett illaluktande fynd vid Råneälven som förmodligen var torskrester från när ett lastbilslass välte nära Råneå. Nedan kan du lyssna på hela radiointervjun med Gunnar.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta