I en radiointervju för P4 Norrbotten, med anledning av ett illaluktande fynd vid Råneälven, påpekade Gunnar Westrin vikten av att inte slänga fiskrens i vattendraget. " /> Westrin: Släng inte fiskrens i vattnet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Tänk på var du slänger ditt fiskrens. Foto: Magnus Ström
Westrin: Släng inte fiskrens i vattnet

I en radiointervju för P4 Norrbotten, med anledning av ett illaluktande fynd vid Råneälven, påpekade Gunnar Westrin vikten av att inte slänga fiskrens i vattendraget.

– Kasta inte inälvorna i vattnet för det kan lätt sprida olika fisksjukdomar, uppmanar Gunnar Westrin i en intervju för P4 Norrbotten.
Gunnar ser hellre att fiskrenset, som blir över när du ska tillaga din fisk, grävs ner än att det slängs tillbaka i vattendraget. Ett alternativet kan också vara att slänga det på elden för att bli av med det.
–Det finns två etiska förespeglingar i svenskt sportfiske som jag tycker folk är ganska dåliga på och det är att rensa fisk och var man ska skita någonstans. Vi skulle behöva gå en kurs på bägge delarna, avslutar Gunnar.
Anledningen till intervjun var ett illaluktande fynd vid Råneälven som förmodligen var torskrester från när ett lastbilslass välte nära Råneå. Nedan kan du lyssna på hela radiointervjun med Gunnar.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta