Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Wiggler satsar på Norge

Pressrelease: På måndag morgon kliver en ny medarbetare in på kontoret på Wiggler, John Hedström, arbetsuppgiften blir säljare med Norge som inriktning.
Wiggler har under många år sålt fiskeutrustning till den norska marknaden genom två huvudsakliga grossister (Ove´s och Seeberg).
Inför 2015 tar Wiggler ett stort steg och tar klivet in i Norge själva, målen är klara och vi kommer göra vårt yttersta för att nå ut ytterligare genom vår nya säljare.
Vi kommer fortsätta vårt samarbete med Ove´s och utveckla detta till ett ännu bättre samarbete.
John Hedström är född i Grebbestad för knappa 30 år sedan och är uppvuxen med ena foten i havet och ett ständigt fiskesug.
Då sportfisket var vad John ville satsa på var ForshagaAkademins KY utbildning för sportfiskebranschen ett givet val.
Efter två år på Forshaga så har John jobbat som guide på Nordic Safari i Mehamn under fyra år, beläget i absolut nordligaste Nordnorge.
Detta ger John en stor inblick i det norska havsfisket och även fjäll och älvfiske efter öring röding och lax som har varit en del av sysslorna som guide.
Johns favoritfiske är framförallt havsöringsfiske på västkusten men med så många år i Norge så har hälleflundrafisket blivit ett beroende. Även fjällfiske på de Norska fjällen efter öring och röding är också fisketid som John värdesätter.
John är dessutom en skicklig fotograf med känsla för detaljer och vi kommer ha stor nytta av detta i framtiden.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta