Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
William är tillbaka

Snart är det dags att vika onsdagskvällarna för TV-fiske. Med start den 27 oktober drar William Moberg-Faulds igång det nya programmet Fiske!
Den legendariska TV-serie Jak&Fiske sändes i 123 avsnitt under sex år i TV4. Nu har ledningen för kanalen beslutat sig för att låta jakt och fiske gå skilda vägar.
William Moberg-Faulds får alltså leda ett helt eget program med titeln Fiske! Till sin hjälp får han flugfiskefantomen från Jämtland, Peter Sjödin. De båda reser runt i Skandinavien för att fiska allt från gädda och gös till lax och öring. De träffar på spännande fiskevatten och intressanta person, men är också ute på sidoreportage om så vitt skilda frågeställningar som miljö, flugbindning och vidskepelse.
Start onsdagen den 24 oktober kl.21.30 på TV4 Sport.
Svenne Andersson

William Moberg-Faulds och Peter Sjödin fiskar bland annat lax i den nya programserien. (Foto: Svanthe Harström)

William Moberg-Faulds och Peter Sjödin fiskar bland annat lax i den nya programserien. (Foto: Svanthe Harström)

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta