Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
William i Mörrum

Den 10 november har du chansen att lyssna på William Moberg-Faulds. (Foto: Svanthe Harström)

Den 10 november blir det högtidsstund i Mörrum Folkets park för dig som gillar natur och sportfiske. Under 2,5 timmar visar William Moberg-Faulds bilder och berättar om strapatser vid TV-inspelningar.
TV och sportfiskeprofilen William Moberg-Faulds intar Folkets park i Mörrum den 10 november. Han tänker då berätta om strapatser och äventyr i samband med TV-inspelningar. Inträdet kostar 100 kronor inklusive fika.
För mer information, klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta