[/caption] " /> WWF om "århundradets framgång för fisken" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
WWF om ”århundradets framgång för fisken”

I slutänden handlar det om att få en långsiktigt hållbar framtid för våra hav och Europas fiskeekonomi, säger WWF. (Foto: National Geographic Stock / Paul Nicklen/WWF-Kanada)

Det är otroligt glädjande att Europaparlamentet röstade för ett historiskt beslut om att rädda fisken för framtiden och låta våra hav återhämta sig, säger WWF i en kommentar till förra veckans beslut.  
Röstningen gick igenom med 502 röster mot 137. Beslutet innebär att det om två år ska vara slut på överfisket. År 2020 ska EU:s alla fiskbestånd vara på hållbara nivåer.
– Det är särskilt glädjande att beslutet tagits trots kristider och starkt motstånd från vissa länder och starka särintressen, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

WWF gläds över att ledamöterna i Europaparlamentet lyssnade till sina väljare. Nu är det upp till ministerrådet och fiskeriministrarna att rösta för de här förändringarna i grundförordningen.
– Det kommer att bli tuffa förhandlingar. Men vi hoppas att ländernas regeringar kommer att lyssna på det starka budskapet från parlamentet och bortse från sina egenintressen – i slutänden handlar det om att få en långsiktigt hållbar framtid för våra hav och Europas fiskeekonomi, säger Håkan Wirtén.
Läs fler notiser i ämnet.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta