Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
WWF vill ha ditt namn

Gör som Fiskejournalens chefredaktör – skriv på för "mer fisk i haven".

Med 100 000 namnunderskrifter hoppas WWF kunna övertyga EU om budskapet ”mer fisk i haven”. Var med och stöd namninsamlingen och påverka våra makthavare.
Budskapet som WWF tänker förmedla till EU är:
”I dag är 70 procent av EU:s fiskbestånd överfiskade och enorma mängder marina djur som tumlare, delfiner, sköldpaddor – och även sjöfågel som till exempel sillgrisslor – tas från haven som bifångster. Samtidigt kämpar fiskesamhällen för att överleva. Just nu finns möjlighet att förändra detta. I den kommande reformen av EU:s fiskepolitik 2012 har Du möjlighet att vara med och besluta om en ny politik som i stället sker i balans med havens ekosystem. En radikal förändring är helt nödvändig för att rädda haven och ge våra barn och barnbarn möjlighet att njuta av vild fisk i framtiden”.
Här hittar du namninsamlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta