2013 års vinnare jagar SM-revansch

Happy Angler Pro Team med Joel Pilot, Jonas Olsson och Josef Pilot.

2014 års SM blev misslyckat, 2015 var de inte med. Nu jagar svenska mästarna från 2013 revansch i Karlskrona. Fiskejournalen ringde upp Josef Pilot från Team Happy Angler för att känna av tempen innan helgens SM-final i gäddfiske.
– Vi har hållit på i flera veckor och förberett oss. Vi har inte förfiskat någonting men som tur är har vi kompisar som har Karlskrona som hemmavatten och vi kan få lite tips där. Och så har vi läst mycket om ställena och så vidare. Vi har forskat i färgerna till betesvalet och vet att det är mörka färger som gäller, säger Happy Angler Pro Teams kapten Josef Pilot för Fiskejournalen.
– Den största utmaningen är att vi inte har fiskat där tidigare. Vi åker ner i dag (onsdag) och får ju inte fiska innan men vi ska åka ut med båten på torsdag och kolla ställena. Det är mycket sten och ett team som kommer dit utan att ha varit ute innan får det nog svårt.

Vi har forskat i färgerna till betesvalet och vet att det är mörka färger som gäller, säger Happy Angler Pro Teams kapten Josef Pilot…

Och taktiken är redan upplagd.
– Vi har ju en ganska snabb båt och tänkte åka hyfsat långt direkt, 35-40 minuters körtid, till ett ställe där vi kan fiska hela dagen. Det kan alltså inte vara en allt för liten vik. Sedan får det bära eller brista, det är ingen idé att köra runt så mycket utan vi satsar på ett ställe vi tror på första dagen och är det bra kanske vi åker dit andra dagen också, säger Josef Pilot.
SM i Gädda drar igång på fredag, 21 oktober, och håller på i två dagar. Just nu väntas hela 187 team med 513 tävlande till Karlskrona.

Läs mera på sportfiskmasters.se

Anton Rosander

Publicerad: 20 October 2016
Av: Mathias Arnham

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

Savage Gear 4Play V2 Swim & Jerk 16.5 cm
Rek. 229 kr Fr. 149 kr Du sparar:
Savage Gear 4Play V2 Liplure 16.5 cm
Rek. 229 kr Fr. 151 kr Du sparar:
Okuma Inspira Blue frambromsad haspelrulle
Rek. 1399 kr Fr. 729 kr Du sparar:
Shimano Beastmaster FX haspelspö
Rek. 1799 kr Fr. 1358 kr Du sparar:
Gunki Iron-T Chooten C Pike Addict jerkbaitspön
Rek. 2748 kr Fr. 1629 kr Du sparar: