Ammarnäs Wärdshus får nya ägare

Pressmeddelande: Gotländska sportfiskearrangören FishYourDream AB köper den välrenommerade anläggningen Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fiskecetrum vid Vindelälven tillsammans med Gotlands Guide- & Kryssningssservice AB. Ammarnäs Wärdshus har sedan 1998 drivits av Ulf och Bodil Johansson, som byggt upp varumärket till ett av Sveriges starkaste inom sportfisketurism.
– Vi ser fram emot att ta över stafettpinnen och att fortsätta utveckla det som Ulf och Bodil byggt upp. Självklart tillsammans med ortsbefolkningen, samebyarna och lokala entreprenörer. Ammarnäs kompletterar på ett fint sätt vårt övriga utbud av destinationer;  Tjaunajokk i Norrbotten och vår Gotlandsanläggning. Att få förmånen att driva anläggningar vid två¨av Sveriges fyra sista outbyggda älvar är fantastiskt, säger Per Jobs, ägare av FishYourDream.
– Gotland har länge legat i framkant  inom besöksnäringen och vi är övertygade om att våra erfarenheter därifrån kommer att vara till stor hjälp i utvecklingen  av verksamheten  i Ammarnäs. Vi kommer dessutom att ha stor nytta av våra redan upparbetade marknadskanaler och befintliga system, säger Hélène Viotti, som äger och driver Gotlands Guide- & Kryssningsservice. Hélène har mångårig erfarenhet av turism-branschen, bland annat genom sina 30 år som turistbyråchef på Gotland.

Tidigare ägaren Ulf Johansson:
– Efter att ha drivit Ammarnäs Fiskecentrum  i 16 år och Ammarnäs  Wärdshus i 11 år har vi nu bestämt oss för att sälja Företaget till FishYourDream  AB och Gotlands Guide-& Kryssningsservice  AB. Vi känner att det är en lyckad lösning och vi har fullt förtroende för de nya ägarna, som kommer att utveckla företaget på bästa sätt.

Utveckling
Anläggningen kommer som tidigare att vara öppen året om och hålla samma nivå på restaurang och service.
– Utvecklingen skall ske organiskt och med försiktighet, menar Per Jobs.
Bokningen kommer fram till 15 februari 2015 att skötas på samma sätt som tidigare. Därefter överförs bokningen till FishYourDream’s bokningssystem. Till att börja med kommer de tidigare ägarnas barn André och Cecilia att arbeta kvar inom verksamheten. Ammarnäs Wärdshus är precis som FishYourDream certifierat med kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, verksamheten kommer även fortsatt att drivas med hållbarhetsförtecken.
Läs mer här

Annons
AKTUELLT

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!