Årets mest annorlunda bete?

Ett gäng annorlunda beten under 2015.

Strävan efter att utveckla det perfekta betet driver alla betesutvecklare och vissa ser hetare ut än andra innan de har provfiskats, men ibland händer det även att man stöter på beten som helt enkelt sticker ut en aning. Vi har samlat fem beten som lanserats under 2015, som är lite mer annorlunda än de andra…

BBZ-1-ratSPRO bbz-1 Rat
Vad det här ska föreställa behöver man inte mycket fantasi till. Här handlar det om ”Walk the dog” med en råtta – det vill säga ett bete lämpat för ytfiske. Det pratas om att stora beten är lika med stor fisk – kanske skulle det här betet locka sjöns monster att hugga? (Lägg märke till att det verkar gå att skifta färg på svansen…)

LiveTargetyearlingLive Target Yearling Bait Ball
Man ser inte betet för alla fiskar. Det här betet ska helt enkelt imitera ett stim av småfisk. Tja, kanske är det just ett helt stim den hungriga rovfisken vill ha?

PivotFrogSebile Action First Pivot Frog
Grodan boll – vem vill inte sätta tänderna i honom? Det speciella med den här ytsimmande grodan är krokplaceringen, som ska undvika onödiga bottennapp. Systemet kallas Gravity Hook System. Braaap!

RandysBlakemore Road Runner Randy’s Swim Rollin-n Runner
Hmm, här får vi tänka till lite. Ett jigghuvud med en dinglande spinnarsked, kan det vara något? Det här är tydligen en form av bete som börjar bli riktigt poppis ”over there” efter att Casey Ashley haft framgång med det i tävlingen Bassmaster Classic. Vänta bara, Sverige!

Jackall-Pompadour1Jackall Pompadour
Sägs flytta flera kubikmeter vatten och ge ifrån sig så otroligt mycket ljud att även sjöns tröttaste slöfock vaknar till liv. Dags för plask och lek!

Det ska bli spännande att se vilka annorlunda nyheter som dimper ner 2016. Vilka spektakel kommer fiskarna att få se? Naturligtvis håller vi koll och lovar att rapportera vad vi hittar. Tills dess – skitfiske!
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!