Bra fiske utanför Simrishamn

Jesper Norell fick en riktigt fin höstlax utanför Simrishamn. (Foto: Johan Abelsson)

Fiskeguiden Johan Abelsson rapporterar om bra laxfiske utanför Simrishamn. De senaste veckorna har det kommit upp en hel del laxar över tio kilo i hans båt. I går var Normarks divisionschef för sportfiske gäst i båten och lyckades fånga en över 15 kilo.
Johan Abelsson är en av de flitigast anlitade guiderna när det gäller laxtrolling. Han rapporterar nu om ett riktigt bra höstfiske efter lax utanför Simrishamn. I går hade han besök av divisionschefen för sportfiske på Normark Scandinavia AB, Jesper Norell. Trots ett riktigt busväder med hårda vindar bestämde de sig för att göra ett försök. De behövde inte vänta mer än 30 sekunder innan en riktigt fin lax högg på ett av betena.
– Efter en bra fight kan jag till slut håva en riktigt stor laxhane med klippt fettfena. En grym storlax, en av de största höstlaxar jag har varit med och landat, säger Johan i sin blogg.
Det är snart dags att summera en givande höst och enligt Abelsson ser vårfiske också lovande ut.
– Jag tycker att andelen laxar över tio kilo är något fler nu, vilket inger hopp om fler riktigt stora laxar i vår.
Han skriver på sin blogg att de flesta guiderna rekommenderar gästerna att släppa tillbaka i stort sett all lax som fångas, särkilt den vilda laxen. Detta har resulterat i att fler och fler gör valet att tillämpa Catch and Release-fiske.
Vill du läsa mer om laxfisket utanför Simrishamn. Kolla in Johans blogg eller Simrishamns trolling.
David Dahlqvist
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!