Dani drog en treplussare

Rekordfisk. Dani Hidalgo med sin mäktiga abborre på 3,1 kilo. Foto: Dani Hidalgo/ PerchZilla guide

När vi intervjuade guiden Dani Hidalgo i vintras så tippade han att rekordet för abborre snart skulle slås i det mytomspunna vattnet PerchZilla. Det hade han rätt i – och stod dessutom själv för bedriften. I veckan drog han nämligen till med en makalös fisk på över tre kilo.

Rapporterna om stora abborrar har kommit tätt från den spanska sjön PerchZilla. Antalet fiskar över två kilo har varit sensationellt högt och de flesta som paddlar ut på sjön har kommit tillbaka med nya personbästan. Många av dessa har blivit guidade av Dani Hidalgo, som nu alltså slår till med ett nytt, fantastiskt sjörekord.
Drömfisken högg på femte dagen av en flerdagarssatsning i stark vind och under svåra förhållanden. Dani hade precis sett några spännande ekon vid botten när det plötsligt sög tag i hans jigg.

”när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt”

– Det var ett kraftigt hugg och tyngden påminde om en stor gös. Jag satte hård press och lyckades få upp den från botten. Den högg på fem meters djup och när jag såg den i ytan så visste jag att vikten var över tre kilo. Landningen gick bra och när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt. Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge, hälsar han.

”Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge”

Efter några glädjerop och snabba bilder fick rekordfisken simma vidare.
Det tidigare rekordet i PerchZilla var på knappt tre kilo.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs mer Dani och PerchZilla här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Satsning på rödingen i Ören

Storrödingen i sjön Ören har varit på tillbakagång och 2015 startade ett projekt i syfte att vända trenden. Avelsfiske har utförts och nu har de första odlade rödingarna satts ut.

Brutalt öringhugg bland isflaken

Plötsligt knarrade Elis Wessmarks rulle och linan sprutade ut, när han trollade efter vårgädda bland isflak i en större sjö. Men han förstod snart att den vilt kämpande fisken inte var en förleksgädda. Och mycket riktigt – efter en stenhård fajt bryts ytan av en nästan meterlång öring i toppkondition!

Megakummel överträffar världsrekordet

När Tor Jan Skeie släppte ner sin sejfilé till 250 meters djup var siktet inställt på långa. Ett kraftigt hugg och en stenhård kamp avslutades med stor förvåning, då en väldig kummel på 124 centimeter och 14,55 kilo bröt Boknafjordens yta. Vikten överträffar med god marginal det gällande världsrekordet för spöfångad kummel.

I dag firas vandrande fiskar

Fiskens behov av fria vandringsvägar i rinnande vatten har fått en egen dag – World Fish Migration Day. Den infaller i dag och uppmärksammas i både Forshaga och Uppsala.

Fästingarna är här – så undviker du bett

Äntligen har vårvärmen slagit till i stora delar av landet efter en lång och segdragen vinter. Men det är inte bara vi som välkomnar solens strålar – det gör även fästingar som nu vaknar upp och söker efter värddjur. Här kommer sex tips på hur du minskar risken att bli biten.

Så gjuter du om dina jiggar

Har dina gummibeten tappat stinget? Eller är du bara sugen på att testa något annat? Ett kul och miljövänligt alternativ till att slänga och köpa nytt är att gjuta om dina gamla trotjänare. Claes ”Svartzonker” Claessson har släppt en skön film som visar hur du gör.

Nötningstålig superlina från ABU

Fireline Ultra 8 Carrier från Berkley tar med ny framställningsteknik superlinan ännu ett steg in i framtiden. Pär Lindberg, försäljningschef på ABU Garcia berättar om den nya linan som flörtar med haspelfiskarna. Kärt barn har många namn – spunnen lina, kevlarlina, superlina, flätlina osv. Hur som helst revolutionerade linan fisket när den äntrade marknaden i

Blomander rivstartar gössäsongen

Gösnestorn Tommy Blomander gav sig nyligen ut på årets första vertikalfiske i öppet vatten. Storgösarna var på hugget och toppfisken vägde nästan tio kilo!

Anmäl dig till Sommargäddan!

Den populära teamtävlingen Sommargäddan är tillbaka och i år blir det en hel del nyheter som skruvar upp spänningen ytterligare. Prisborden är som vanligt fulla av heta prylar och slutvinnarna kammar hem en Scandica 370 ALU med en Power-pole och ett Raymarine Axiom!

Klädskolan del 2

För 15 år sedan var allt så mycket enklare. Ville du ha fiskekläder som både var vattentäta och andades så köpte du ett ställ med Gore-Tex-membran. Om du kunde nöja dig med att plaggen bara var vattentäta så köpte du ett ställ i galonväv med beläggning av PVC. Idag ser det annorlunda ut. Låt oss

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!