Dani drog en treplussare

Rekordfisk. Dani Hidalgo med sin mäktiga abborre på 3,1 kilo. Foto: Dani Hidalgo/ PerchZilla guide

När vi intervjuade guiden Dani Hidalgo i vintras så tippade han att rekordet för abborre snart skulle slås i det mytomspunna vattnet PerchZilla. Det hade han rätt i – och stod dessutom själv för bedriften. I veckan drog han nämligen till med en makalös fisk på över tre kilo.

Rapporterna om stora abborrar har kommit tätt från den spanska sjön PerchZilla. Antalet fiskar över två kilo har varit sensationellt högt och de flesta som paddlar ut på sjön har kommit tillbaka med nya personbästan. Många av dessa har blivit guidade av Dani Hidalgo, som nu alltså slår till med ett nytt, fantastiskt sjörekord.
Drömfisken högg på femte dagen av en flerdagarssatsning i stark vind och under svåra förhållanden. Dani hade precis sett några spännande ekon vid botten när det plötsligt sög tag i hans jigg.

”när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt”

– Det var ett kraftigt hugg och tyngden påminde om en stor gös. Jag satte hård press och lyckades få upp den från botten. Den högg på fem meters djup och när jag såg den i ytan så visste jag att vikten var över tre kilo. Landningen gick bra och när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt. Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge, hälsar han.

”Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge”

Efter några glädjerop och snabba bilder fick rekordfisken simma vidare.
Det tidigare rekordet i PerchZilla var på knappt tre kilo.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs mer Dani och PerchZilla här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!