Drömlånga från västkusten

Storfångst i hemmavatten. Man behöver inte åka till Norge för att få stora långor. Marcus Trahms drömfisk på 18 kilo visar att även västkustens vrak kan bjuda på djupa spöböj! Foto: Team EL-GE Havsfiske

I tisdags fångade Marcus Trahms en väldig långa under ett vrakfiske på västkusten. Fisken bjöd på en knallhård kamp och vägde hela 18 kilo!

I tisdags rådde perfekta förhållanden när Marcus från Team Fladen följde med EL-GE:s teamfiskare Henrik Estling och Christoffer Estling på saltstänkt vrakfiske. Dagen inleddes på några grundtoppar där dagens ranson av makrillagn snabbt kunde säkras. Därefter var det dags att testa långornas huggvilja, och Christoffers makrillagnade krok fick snabbt uppvaktning från något stort. Den förmodade långan gick dock fri när tacklet fastnade i vraket. Vid nästa drift var det Marcus tur att signalera hugg.

”Alla förstod att den vägde långt över 10 kilo. Vilken vraklånga!”

-Jag gjorde ett starkt mothugg och försökte att få upp fisken från vraket så fort som möjligt. Tyngden i spöt talade om en fin fisk. Efter att jag fick upp den några meter kom en rusning ner mot vraken igen. Därefter gick det fint att pumpa upp den till ytan. Vi visste att det var en stor fisk och var ganska säkra på en långa runt tio kilo. När fisken till slut flöt upp bakom båten blev det ett glädjeskrik direkt. Alla förstod att den vägde långt över tio kilo. Vilken vraklånga! Väl i båten kunde vi konstatera att den var 147 centimeter lång och vägde 18 kilo, berättar Marcus.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten på EL-GE:s blogg här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!