Drömlånga från västkusten

Storfångst i hemmavatten. Man behöver inte åka till Norge för att få stora långor. Marcus Trahms drömfisk på 18 kilo visar att även västkustens vrak kan bjuda på djupa spöböj! Foto: Team EL-GE Havsfiske

I tisdags fångade Marcus Trahms en väldig långa under ett vrakfiske på västkusten. Fisken bjöd på en knallhård kamp och vägde hela 18 kilo!

I tisdags rådde perfekta förhållanden när Marcus från Team Fladen följde med EL-GE:s teamfiskare Henrik Estling och Christoffer Estling på saltstänkt vrakfiske. Dagen inleddes på några grundtoppar där dagens ranson av makrillagn snabbt kunde säkras. Därefter var det dags att testa långornas huggvilja, och Christoffers makrillagnade krok fick snabbt uppvaktning från något stort. Den förmodade långan gick dock fri när tacklet fastnade i vraket. Vid nästa drift var det Marcus tur att signalera hugg.

”Alla förstod att den vägde långt över 10 kilo. Vilken vraklånga!”

-Jag gjorde ett starkt mothugg och försökte att få upp fisken från vraket så fort som möjligt. Tyngden i spöt talade om en fin fisk. Efter att jag fick upp den några meter kom en rusning ner mot vraken igen. Därefter gick det fint att pumpa upp den till ytan. Vi visste att det var en stor fisk och var ganska säkra på en långa runt tio kilo. När fisken till slut flöt upp bakom båten blev det ett glädjeskrik direkt. Alla förstod att den vägde långt över tio kilo. Vilken vraklånga! Väl i båten kunde vi konstatera att den var 147 centimeter lång och vägde 18 kilo, berättar Marcus.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten på EL-GE:s blogg här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!