Drömlånga från västkusten

Storfångst i hemmavatten. Man behöver inte åka till Norge för att få stora långor. Marcus Trahms drömfisk på 18 kilo visar att även västkustens vrak kan bjuda på djupa spöböj! Foto: Team EL-GE Havsfiske

I tisdags fångade Marcus Trahms en väldig långa under ett vrakfiske på västkusten. Fisken bjöd på en knallhård kamp och vägde hela 18 kilo!

I tisdags rådde perfekta förhållanden när Marcus från Team Fladen följde med EL-GE:s teamfiskare Henrik Estling och Christoffer Estling på saltstänkt vrakfiske. Dagen inleddes på några grundtoppar där dagens ranson av makrillagn snabbt kunde säkras. Därefter var det dags att testa långornas huggvilja, och Christoffers makrillagnade krok fick snabbt uppvaktning från något stort. Den förmodade långan gick dock fri när tacklet fastnade i vraket. Vid nästa drift var det Marcus tur att signalera hugg.

”Alla förstod att den vägde långt över 10 kilo. Vilken vraklånga!”

-Jag gjorde ett starkt mothugg och försökte att få upp fisken från vraket så fort som möjligt. Tyngden i spöt talade om en fin fisk. Efter att jag fick upp den några meter kom en rusning ner mot vraken igen. Därefter gick det fint att pumpa upp den till ytan. Vi visste att det var en stor fisk och var ganska säkra på en långa runt tio kilo. När fisken till slut flöt upp bakom båten blev det ett glädjeskrik direkt. Alla förstod att den vägde långt över tio kilo. Vilken vraklånga! Väl i båten kunde vi konstatera att den var 147 centimeter lång och vägde 18 kilo, berättar Marcus.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten på EL-GE:s blogg här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!