Drömlånga från västkusten

Storfångst i hemmavatten. Man behöver inte åka till Norge för att få stora långor. Marcus Trahms drömfisk på 18 kilo visar att även västkustens vrak kan bjuda på djupa spöböj! Foto: Team EL-GE Havsfiske

I tisdags fångade Marcus Trahms en väldig långa under ett vrakfiske på västkusten. Fisken bjöd på en knallhård kamp och vägde hela 18 kilo!

I tisdags rådde perfekta förhållanden när Marcus från Team Fladen följde med EL-GE:s teamfiskare Henrik Estling och Christoffer Estling på saltstänkt vrakfiske. Dagen inleddes på några grundtoppar där dagens ranson av makrillagn snabbt kunde säkras. Därefter var det dags att testa långornas huggvilja, och Christoffers makrillagnade krok fick snabbt uppvaktning från något stort. Den förmodade långan gick dock fri när tacklet fastnade i vraket. Vid nästa drift var det Marcus tur att signalera hugg.

”Alla förstod att den vägde långt över 10 kilo. Vilken vraklånga!”

-Jag gjorde ett starkt mothugg och försökte att få upp fisken från vraket så fort som möjligt. Tyngden i spöt talade om en fin fisk. Efter att jag fick upp den några meter kom en rusning ner mot vraken igen. Därefter gick det fint att pumpa upp den till ytan. Vi visste att det var en stor fisk och var ganska säkra på en långa runt tio kilo. När fisken till slut flöt upp bakom båten blev det ett glädjeskrik direkt. Alla förstod att den vägde långt över tio kilo. Vilken vraklånga! Väl i båten kunde vi konstatera att den var 147 centimeter lång och vägde 18 kilo, berättar Marcus.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten på EL-GE:s blogg här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Lax undgår könsmognad

Genom genetiska ingrepp har norska forskare hindrat lax från att utveckla könsceller. I ett uppföljande försök har samma forskarteam nu sett att inga av dessa laxar utvecklar könsmognad, trots manipulering med ljus och temperatur. Resultatet välkomnas, då målet är att få odlad lax att undgå könsmognad.  

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!