Favorit i repris – välgörenhetsauktionen

Välgörenhetsauktionen brukar vara ett välbesökt event under mässan.

Den årliga välgörenhetsauktionen är en av de stora händelserna under Sportfiskemässan. Förutom att den drar in pengar till fiskevård, så ger den mässbesökaren chans att göra fynd.
Under förra sportfiskemässans auktion gick både nya laxspön och fiskeresor till vrakpris, samtidigt som totalintäkterna slog rekord. Det var med andra ord många som var nöjda. Alla intäkter går i år oavkortat till arbete för livet i rinnande vattendrag och för att våra vandrande fiskar ska kunna överleva även i framtiden.
Älvräddarna är nu i full färd med att samla in prylar från leverantörer, utställare och privatpersoner till årets välgörenhetsauktion. Många vill skänka och visa sin goda vilja och redan i dagsläget finns flera fina objekt från olika tillverkare.

Smålänningar generösa
Det är på lördagen den sjätte april som evenemanget äger rum på mässans stora scen.
– Det fina är att både mässbesökare och utställare kan vara med och bidra, samtidigt som det är kul underhållning och en möjlighet att köpa saker man kanske ändå skulle ha köpt, säger Christer Borg från Älvräddarna
– Vi tror att det kommer bli en extra bra auktion här i Jönköping. Av tradition har Elmia en generös mässpublik. Fördomarna om att smålänningar skulle vara snåla stämmer inte alls!

Här hittar du auktionskatalogen.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!