Sponsrad

Förbättra vinterfisket med Panoptix

Nya fiskemöjligheter och närmare till hugg med Panoptix på isen. Cecilia "gösdrottningen" Grönberg förklarar hur det funkar!

Prickskyttefiske är för många förknippat med sommar, sol och stora gösar. Nu får vi lägga till is och vinter i ekvationen för nu gör gösdrottningen, Cecilia Grönberg prickskyttet till en vintersport!
I ekolodsvärlden där allt ser ungefär likadant ut, lyser Garmins Panoptix igenom med teknik och möjligheter som istället sticker ut från mängden. Panoptix visar en bild som i realtid illustrerar vad som händer under oss på ett tydligare sätt än andra ekolodsbilder. Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen. Utöver att vara en fantastisk hjälp för allt båtfiske är Panoptix även en otrolig fiskekompis på isen. Cecilia ”gösdrottningen” Grönberg, berättar hur Panoptix tillfört en helt ny dimension till hennes isfiske efter gös och gädda.

Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen.

— När jag packar ned mitt Panoptix Ice Fishing Bundle i pulkan och drar ut på isen är jag betydligt bättre rustad än tidigare. Jag tar bara med skärmen tillsammans med isfiskekittet där både batteri, givare och allt annat som behövs för att enkelt använda lodet under vintern är samlat. Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken. Jag har kraftigt ökat mina chanser till ett lyckat fiske vid varje tillfälle, berättar Cecilia och förklarar hur det går till.

Med Panoptix Ice Fishing Bundle hittar du betesfisken på nolltid.

— Jag borrar helt enkelt några få hål och använder Panoptixgivaren för att söka av området under isen. Jag hittar lätt betesfisken i och med att jag kan kika med givaren åt alla håll under isen. 30 meter eller mer i varje riktning! Hittar man betesfisken hittar man också rovfisken, men utan hjälp av Panoptix får man borra som en galning för att försöka hitta intressanta partier. Det blir som att leta efter en nål i en höstack, förklarar Cecilia. Panoptixgivaren PS22-TR tillsammans med inställningarna LiveVü Forward och LiveVü Down förenklar istället isfisket enormt och gör det tillgängligt för fler, säger hon glatt.

Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken.

När betesfisken och rovfisken på detta smidiga sätt är lokaliserad går det sedan att prickskjuta gösen lika bra från is som från båt. Sommar eller vinter spelar ingen roll, det är precis lika spännande att tydligt kunna följa jiggen nedåt på Garminskärmen och se hur gösen reagerar när den närmar sig, berättar Cecilia entusiastiskt. Hon tipsar även om något annat som är fantastiskt kul med hjälp av Panoptix – pimpelfiska abborre!
– Du ser hur stimmet böljar fram och tillbaka på skärmen och hur enstaka fiskar slår sig ut och attackerar den lilla pirken, en pimpelsfiskares absoluta dröm, avslutar Cecilia.

Här har vi resultatet av en lyckad dag på isen. Utan hjälp av Panoptix hade det varit betydligt svårare, om ens möjligt.

Att tolka ekolodsbilder är för många krångligt. Med Garmins Panoptix slipper du i stort sätt all tolkning. Inget mer kliande i huvudet och inget vridande och vändande på prickar och ”bananer” i fruktlösa försök att förstå vad som egentligen händer på skärmen. Ekolodstekniken har hittat hem och äntligen gjorts användarvänlig till glädje för såväl nybörjare som experter.

Pröva du med!

För mer info om Panoptix och andra Garminprodukter besök Garmins hemsida.

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!