Gäddfiskarens första öring

Anders Nyström från Rättvik är en hejare på att fånga stora gäddor, men han hade aldrig förr fått en öring. Inte förrän han drog fast krokarna i den här besten!
I våra register har vi rätt många storgäddor med Anders Nyströms signatur. Han har anmält fiskar både till Recordfisken, Grand Slam och 100-klubben. Den senaste var en praktgädda på 120 centimeter och 12,3 kilo.
Däremot var det första gången det ramlade in en anmälan om öring från honom – och vilken öring sen! Den maffiga fisken fångades i sjön Ljugarn i Dalarna och var resultatet av ett fiskeutbyte.
”Jag och min bror Jonas följde md bröderna Knuts, Denny och Conny, på en riktad öringtrolling på Ljugarn, i utbyte mot en jerktur på Oresjön” berättar Anders och fortsätter:
”Fisket efter öring var bra under hela dagen, många hugg och en förlorad öring på cirka 4-5 kilo. Men den glömde vi snabbt efter den här drömfisken. Kampen var riktigt tuff. Vi trodde först att det var en stor gädda, innan han visade sig. Då blev det jubel i båten.
Landningen var dramatisk då Denny insåg att håven var på tok för liten. Men han landade öringen med ett säkert grepp i gälbågen.”
Den magnfika öringen vägdes till 8,3 kilo. Den var 90 centimeter lång och 52 centimeter kring magen. Den högg på ett skeddrag av okänt märke.
Svenne Andersson

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

En riktigt fin storöring från sjön Ljugarn i Dalarna.

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!