Sponsrad

Gör ditt eget sjökort!

Med Garmin Quickdraw Contours gör du ditt eget sjökort. Läs om hur det fungerar!

Det har länge varit en dröm för sportfiskare att kunna tillverka egna sjökort. Den drömmen har nu besannats i och med Garmin Quickdraw Contours. Genom att kryssa fram och tillbaka med båten ritas sjökortet upp i realtid på din Garmin-skärm.

När du kryssar fram och tillbaka ritas ditt sjökort upp direkt på skärmen. Sjökortet sparas och byggs hela tiden på för framtida bruk.


Full kontroll på bottenstrukturen

När ditt sjökort är färdigt har du full överblick över bottenkonturen. På så vis kan du fiska på de hetaste platserna i ditt fiskevatten och slipper spilla en massa dyrbar tid på att ”fiska i blindo”. En liten förhöjning på botten kan vara en bra ståndplats för lurpassande rovfiskar.

På så vis kan du fiska på de hetaste platserna i ditt fiskevatten…

Garmin Quickdraw Contours är helt kostnadsfritt och gör det möjligt att skapa detaljrika HD-kartor på din kompatibla Garmin-plotterskärm. Dina kartor är din egendom men du kan dela dem med andra om du vill. I Quickdraw-gruppen på Garmin Connect är det möjligt att dela och få tillgång till andra användares kartor. Communityt bygger gemensamt upp en detaljrik databas över våra vattendrag vilket är en ovärderlig resurs för oss sportfiskare.
– Att rita egna kartor är det som gett mig störst utveckling i mitt fiske på senare år. Om jag hittar ett specifikt område i sjön, där fisken står i ett visst väderstreck, exempelvis en håla. Då kan jag söka liknande platser i sjön när det slutat att nappa på den första platsen. Det gör mitt fiske mer effektivt, säger Björn Tunmats.

Björn Tunmats har fångat många storgösar tack vara att han har kontroll på hur sjöbotten ser ut. Allt med hjälp av Garmin Quickdraw Contours.

 

Medan du kör runt i båten skapar programmet automatisk ditt nya sjökort. Även om du bara ligger och drivfiskar med båten med lodet påslaget, så skapas kartorna. Kartdatan sparas på ett vanligt SD-kort. Om du har en plotter med endast en kortplats för SD-kortet så kan du logga på ditt befintliga sjökort. Du kan enkelt se vilket område du mätt upp och du kan hela tiden återvända för att mäta upp resten av sjöbotten.

Medan du kör runt i båten skapar programmet automatisk ditt nya sjökort…

 

Det är lätt att gå tillbaka till en specifik plats för att fortsätta mäta upp områden som missats. Gör det samma dag eller vid ett senare tillfälle. All information sparas på ett vanligt SD-kort.

Markera heta fiskeplatser
Precis som på ditt vanliga sjökort, kan du på en Garmin Quickdraw Contours-kompatibel skärm markera stenar, heta fiskeplatser där du haft hugg eller andra platser som anses viktiga att komma ihåg. Varför inte markera gösgrynnan, en het plats i gäddviken eller spetsen på en grundrygg som gav flera abborrar vid senaste fisketillfället?

– Panoptix-givaren är den givare som ritar upp botten mest detaljrikt men de övriga givarna fungerar också bra, säger Carlo.

Olika färger gör det lättare att få en överblick över sjöns olika djup. Mer tydligt än så här blir det inte.

Tecknar tydligt av botten
Med så täta konturer som trettiocentimeters-intervaller tecknas botten tydligt av på Garmin-skärmen. Och även om du redan har ett sjökort över vattnet så kan du ha nytta av att rita upp ett eget sjökort. Sjökortet som Garmin Quickdraw Contours ritar upp är mycket mer noggrant än det som finns i handeln – vilket är viktigt för oss fiskare då minsta lilla bottenförändring är en potentiell ståndplats.

– Quickdraw har hjälpt mig enormt mycket i mitt fiske. Jag har hittat nya intressanta platser i mina vatten som jag tidigare inte kände till, säger Carlo.

Garmin Quickdraw Contours fungerar tillsammans med Garmin Panoptix™-givare, valfritt HD-ID™-ekolod, valfri CHIRP-aktiverad Garmin DownVü™-givare eller NMEA 2000®-kompatibel djupgivare.

Björn ”Carlo” Karlsson fiskar ofta efter storröding. Han har mätt upp botten mer noggrant med Quickdraw Contours än vad det vanliga sjökortet visar. På så vis har han funnit nya heta fiskeplatser som inte syns på det vanliga sjökortet.

(Programmet Garmin Quickdraw Contours ingår i echoMAP™ CHIRP-kombinationsserien. Det är också tillgängligt som en kostnadsfri programvara för echoMAP-serien, GPSMAP® 7400-plotter-serien och GPSMAP 8 000/5×7/7×1/8×0/10×0-serien.)
För ytterligare information om Garmin Quickdraw Contours eller andra Garminprodukter klicka HÄR.

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Nytt svenskt hajrekord

Per Alexanderssons väldiga håkäring från i somras har nu godkänts som nytt svenskt rekord. Fisken var hela 282 centimeter lång och är därmed en av de största fiskar som spöfångats i Sverige.

Gäddhouse-genre får två nya alster

ThePikeFather och DjRobaCo har nyligen släppt två låtar med gäddtema. Den allra färskaste – Dans i Gäddvassen – har världspremiär på Spotify i dag och visar tydliga influenser från svenskt dansband. – DjRobaCo och jag har skapat två GäddHouse-låtar som förhoppningsvis glädjer många ute i stugorna. Vi ses i folkparkerna, hälsar Klas ”ThePikeFather” Skoglund.

Fiskade makrill från bryggan – fick en tryckarfisk!

En minst sagt sensationell fisk drogs nyligen upp på piren i norska Holmestrand. Ryszard Stanislaw Jania fick ett hårt pelagiskt hugg och kunde efter landningen inte förstå vad han fångat. Dagen efter fick han reda på att den märkliga fångsten var en tryckarfisk. Arten hör hemma i betydligt varmare vatten och fisken har nu anmälts som nytt norskt rekord.

Måsdyk gav sanslös abborrsvit

Modern teknik i all ära, men ibland kan man hitta fisk genom att iaktta naturen. Det fick Jens Byholm nyligen erfara, när jagande måsar visade vägen till hans livs galnaste abborrfiske. Under några magiska morgontimmar lyckades han och Linus Storm fånga elva abborrar över kilot, varav två toppfiskar vägde över 1600 gram!

Tålamod gav drömabborre

Överväger du att avsluta årets abborrsäsong? Titta på Mathias Hennings mäktiga höstabborre så kanske du tänker om. En vackrare fisk är svår att tänka sig. Hugget kom oväntat efter en seg inledning, och när vågen visade 1,67 kilo var lyckan total!

Rekordstor fenknot fångad i Öresund

Patrik Nilsson från Helsingborg fångade i somras en väldig fenknot på bottenmete i Öresund.  Fisken högg på en sillagnad krok i dagens sista nedsläpp och vägde hela 0,975 kilo, vilket överträffade det tidigare rekordet med 37 gram. Läs här Patriks egen berättelse om sin drömfångst, som i tisdags godkändes som nytt svenskt rekord.

Predatorfiske i slottsmiljö

Är du intresserad av predatorfiske och häftiga sportfiskebåtar? Och vill du dessutom gärna kombinera ett mässbesök med tävlingsfiske? I så fall kan det vara en bra idé att markera datumen 25-27 maj i nästa års kalender. Då hålls nämligen Swedish Game Fair på Tullgarns slott.

Snart dags för streetfiske i Karlstad

På lördag ska det tävlingsfiskas i centrala Karlstad. Den populära tävlingen Karlstad Street Masters Abborre arrangeras som vanligt av butiken Vildmarksliv Outddor Store, som hoppas på många deltagare och huggvilliga fiskar.

Sensationell rockafångst på 38 kilo!

Sverre Magnus Selbach fick sitt livs fisk när han i söndags metade i Trondheimsfjorden djup. Fiskens tyngd och beteende gjorde honom konfunderad – kunde det vara en håkäring? Nej då, fisken i fråga var betydligt ovanligare än så. Sverre hade fångat en svartbuksrocka – och fisken var enorm!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!