Sponsrad

Gör ditt eget sjökort!

Med Garmin Quickdraw Contours gör du ditt eget sjökort. Läs om hur det fungerar!

Det har länge varit en dröm för sportfiskare att kunna tillverka egna sjökort. Den drömmen har nu besannats i och med Garmin Quickdraw Contours. Genom att kryssa fram och tillbaka med båten ritas sjökortet upp i realtid på din Garmin-skärm.

När du kryssar fram och tillbaka ritas ditt sjökort upp direkt på skärmen. Sjökortet sparas och byggs hela tiden på för framtida bruk.


Full kontroll på bottenstrukturen

När ditt sjökort är färdigt har du full överblick över bottenkonturen. På så vis kan du fiska på de hetaste platserna i ditt fiskevatten och slipper spilla en massa dyrbar tid på att ”fiska i blindo”. En liten förhöjning på botten kan vara en bra ståndplats för lurpassande rovfiskar.

På så vis kan du fiska på de hetaste platserna i ditt fiskevatten…

Garmin Quickdraw Contours är helt kostnadsfritt och gör det möjligt att skapa detaljrika HD-kartor på din kompatibla Garmin-plotterskärm. Dina kartor är din egendom men du kan dela dem med andra om du vill. I Quickdraw-gruppen på Garmin Connect är det möjligt att dela och få tillgång till andra användares kartor. Communityt bygger gemensamt upp en detaljrik databas över våra vattendrag vilket är en ovärderlig resurs för oss sportfiskare.
– Att rita egna kartor är det som gett mig störst utveckling i mitt fiske på senare år. Om jag hittar ett specifikt område i sjön, där fisken står i ett visst väderstreck, exempelvis en håla. Då kan jag söka liknande platser i sjön när det slutat att nappa på den första platsen. Det gör mitt fiske mer effektivt, säger Björn Tunmats.

Björn Tunmats har fångat många storgösar tack vara att han har kontroll på hur sjöbotten ser ut. Allt med hjälp av Garmin Quickdraw Contours.

 

Medan du kör runt i båten skapar programmet automatisk ditt nya sjökort. Även om du bara ligger och drivfiskar med båten med lodet påslaget, så skapas kartorna. Kartdatan sparas på ett vanligt SD-kort. Om du har en plotter med endast en kortplats för SD-kortet så kan du logga på ditt befintliga sjökort. Du kan enkelt se vilket område du mätt upp och du kan hela tiden återvända för att mäta upp resten av sjöbotten.

Medan du kör runt i båten skapar programmet automatisk ditt nya sjökort…

 

Det är lätt att gå tillbaka till en specifik plats för att fortsätta mäta upp områden som missats. Gör det samma dag eller vid ett senare tillfälle. All information sparas på ett vanligt SD-kort.

Markera heta fiskeplatser
Precis som på ditt vanliga sjökort, kan du på en Garmin Quickdraw Contours-kompatibel skärm markera stenar, heta fiskeplatser där du haft hugg eller andra platser som anses viktiga att komma ihåg. Varför inte markera gösgrynnan, en het plats i gäddviken eller spetsen på en grundrygg som gav flera abborrar vid senaste fisketillfället?

– Panoptix-givaren är den givare som ritar upp botten mest detaljrikt men de övriga givarna fungerar också bra, säger Carlo.

Olika färger gör det lättare att få en överblick över sjöns olika djup. Mer tydligt än så här blir det inte.

Tecknar tydligt av botten
Med så täta konturer som trettiocentimeters-intervaller tecknas botten tydligt av på Garmin-skärmen. Och även om du redan har ett sjökort över vattnet så kan du ha nytta av att rita upp ett eget sjökort. Sjökortet som Garmin Quickdraw Contours ritar upp är mycket mer noggrant än det som finns i handeln – vilket är viktigt för oss fiskare då minsta lilla bottenförändring är en potentiell ståndplats.

– Quickdraw har hjälpt mig enormt mycket i mitt fiske. Jag har hittat nya intressanta platser i mina vatten som jag tidigare inte kände till, säger Carlo.

Garmin Quickdraw Contours fungerar tillsammans med Garmin Panoptix™-givare, valfritt HD-ID™-ekolod, valfri CHIRP-aktiverad Garmin DownVü™-givare eller NMEA 2000®-kompatibel djupgivare.

Björn ”Carlo” Karlsson fiskar ofta efter storröding. Han har mätt upp botten mer noggrant med Quickdraw Contours än vad det vanliga sjökortet visar. På så vis har han funnit nya heta fiskeplatser som inte syns på det vanliga sjökortet.

(Programmet Garmin Quickdraw Contours ingår i echoMAP™ CHIRP-kombinationsserien. Det är också tillgängligt som en kostnadsfri programvara för echoMAP-serien, GPSMAP® 7400-plotter-serien och GPSMAP 8 000/5×7/7×1/8×0/10×0-serien.)
För ytterligare information om Garmin Quickdraw Contours eller andra Garminprodukter klicka HÄR.

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Fler puckellaxar i Ätran

Kameran vid Herting i Ätran har de senaste dagarna filmat ett flertal misstänkta puckellaxar. – Vi är oroade och tar gärna hjälp av sportfiskare för att få en bättre uppfattning om situationen, säger länsstyrelsens fiskexpert Hans Schibli.

Megabborre bjöd på stor dramatik

Var det en stor braxen som hade tagit flugan? Eller rent av en gädda? När den randiga kroppen visade sig i ytan blev det plötsligt allvar – Patrik Larsson hade krokat en drömabborre! Läs här hans egen berättelse om när hans livs fisk nästan fick flugspöt att knäckas!

Rekordstor blålånga och hajbonanza!

En lyckad expedition till 10-gradarn gav nyligen ett flertal fiskar av yppersta klass. Mängder av håkäringar tvingades upp från djupet, liksom en hälleflundra på 133 centimeter och en blålånga som överträffade det svenska rekordet!

Markoolio får monsterfisk

Marko ”Markoolio” Lehtosalo är på Grönland och fick nyligen ett napp han sent lär glömma. Efter en stenhård fajt dök en havskatt upp och glädjen ombord visste inga gränser!

Drönare ska jaga tjuvfiskare i Vättern

Bli inte förvånad om du möts av en drönare under ditt nästa fiskepass i Sveriges näst största sjö. Länsstyrelsen har nämligen fått tillstånd att övervaka Vättern med filmande drönare för att få bukt med tjuvfisket i sjön.

Omfattande fiskdöd i Skivarpsån

Hundratals fiskar har nyligen hittats döda i Skivarpsån utanför Skurup. Analys av vattnet visar på höga halter av bekämpningsmedel, vilket sannolikt orsakat fiskarnas död.

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. Fler orter är någonsin medverkar och programmet innefattar hundratals roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Magnetfiske – het trend med hopp om ”skräpnapp”

Granater, ammunition, batterier och cyklar, ja det tycks inte finnas någon gräns för vad starka magneter kan få upp i våra vatten. – Magnetfiske är spännande och förbättrar dessutom vattenmiljön, konstaterar Niklas Larsson från Uppsala Magnetfiskeförening.

Rovfisk ger friskare vikar

Starka bestånd av rovfisk ger färre trådalger och ökar förekomsten av storvuxen vegetation. Det i sin tur ger sundare livsmiljöer som gynnar både fisk och människor, visar en ny internationell studie.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!