Habo sportfiskeklubb vill få fler kvinnor att fiska

Kvinnor i alla åldrar välkomnas till Habo sportfiskeklubb. (Foto: Bengt Olsson)

Kvinnor i alla åldrar välkomnas till Habo sportfiskeklubb. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna: Habo sportfiskeklubb tar ett initiativ för att locka fler kvinnor i olika åldrar till fisket och klubbens aktiviteter: alla fiskeintresserade tjejer är välkomna till en fisketräff söndagen den 12:e oktober.
Habo sportfiskeklubb har sitt säte i den lilla orten Habo på västra stranden av Vättern och har därmed nära till fiskecentret Hökensås där klubben arrenderar tre egna klubbvatten. Fiskeaktiviteten hålls vid sjöarna och fisket är naturligtvis fritt under dagen.
Så här skriver fiskeklubben i sin inbjudan:
”För dagen erbjuds våra gäster givetvis ett gästfiskekort! I en av sjöarna finns planterad regnbåge och öring – här kan man fiska med fluga eller kastspö. I ytterligare en sjö går det bra att meta abborre och gädda, från land såväl som från båt. Syftet med dagen är att inspirera fler tjejer till fiske vid de fantastiska sjöarna. Kanske har du som redan medlem en dotter, sambo, fru, mamma eller moster som är nyfiken på fiske och gärna skulle träffa fler likasinnade? Eller så är du kanske tjej/kvinna på jakt efter en fiskeklubb och vill bli vår medlem i framtiden. Tveka i så fall inte utan kom och titta vad vi är för några!”
Läs hela inbjudan här.

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!