Hallnor vann Meterligan 2013

Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia.

Nicklas Hallnor vann Meterligan 2013. Han noterade bästa resultatet i tävlingens historia.

2013 års upplaga av Meterligan är avslutad. Nicklas Hallnor från Arjeplog tog en överlägsen seger med segermarginal på drygt 17 meter. Han passade även på att pulverisera rekordet för totallängd. Förra årets trea, Niclas Andersson från Mockfjärd, knep andraplatsen och på bronsplatsen kom Susanne Stolt.
Nicklas Hallnor är en gäddfiskare av rang. Han fångade och återutsatte totalt 68,7 meter gädda i 100-klubbens tävling Meterligan under 2013.
Fiskejournalen gratulerar den glada vinnaren och undrar nyfiket vad segerreceptet är.
– Det är helt sjukt hur bra gäddfisket gick under 2013, men jag har jobbat hårt för vinsten och fiskat upp mot fem-sex pass i veckan.
Vardagar då Nicklas normalt jobbar mellan 7-16 har han fokuserat på kvällsfiske och eftersom han är bosatt i Arjeplog fanns gott om ljusa fisketimmar under sommaren.
– Fördelar med midnattssolen skulle väl vara att man problemfritt kan fiska dygnet runt större delen av sommaren, man kan sova när gäddan inte är på hugget, för istället att sova när det är mörkt och att man inte ser någonting, säger vinnaren.
Av hans 65 anmälda gäddor är de flesta fångade med favoritmetoden jerkbait. Favoritbete varierar dock.
– Det beror på vilken temperatur det är i vattnet. På högsommaren fiskar jag beten som kan tas hem rejält snabbt, en bonus är att man då kan täcka mycket fiskeyta.

Långa och många fiskepass
Betet i vattnet är en självklar förutsättning vid allt gäddfiske. För att vinna Meterligan krävs en rejäl satsning. Nicklas målmedvetenhet är utan tvekan en bidragande orsak till segern.
– Vardagskvällar fiskar jag oftast fyra-sju timmar långa pass, helger kan det bli hur långa som helst. Årets längsta är på 52 timmar…
Nicklas förklarar skämtsamt ursäktande att han gick iland i två gånger, den ena gången för att ta en tupplur på tre-fyra timmar.

Andersson igen!
De övriga prispallen prispallen förtjänar beröm även de. Niclas Andersson från Mockfjärd närmast abonnerar på pallplatser sedan tävlingens start. Under 2013 anmälde han drygt 51 meter gädda. Bästa resultatet i Meterligans historia, frånsett årets vinnare Hallnor med sina 68,7 meter. Susann Stolt debuterade i Meterligan under 2013 och att inleda med en tredjeplats och nästan 30 meter är imponerande.
Fiskejournalen säger grattis till vinnarna, tackar alla deltagare och hoppas på lika bra uppslutning i år.
Redan nu har kampen om vinst i Meterligan 2014 börjat. Läs mer här.

6000 gäddor!
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben. Alla som anmäler en gädda deltar automatiskt i tävlingen Meterligan.
Morgan Fihn

Slutställning Meterligan 2013
1. Nicklas Hallnor, 68,70 meter
2. Niclas Andersson, 51,27 meter
3. Susann Stolt, 28,76 meter

Annons
AKTUELLT

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!