Här är vinnarna av St:Anna Pike Open

Här är vinnarna, högst upp till vänster Egron Nilsson, under honom Nicklas Lahti och till höger Jakob Hanc.

De har haft en hel del problem i tävlingen tidigare. Men i helgen lossnade det för Jiggar.nu/black.
– Segern betyder en hel del för oss, konstaterar Jakob Hanc.
I lördags avgjordes St:Anna Pike Open och det blev Egron Nilsson, Jakob Hanc och Nicklas Lahti i Jiggar.nu/black som tog hem segern på 445 centimeter, före Keffa på 442 centimeter och ST Pike på 426 centimeter.
– Vi var överens sedan i våras i vilket område vi skulle fiska under tävlingen. Egron hade möjlighet att reka området veckan innan och hade koll på vilken spot det var som gällde. Väl på plats var planen som alltid, olika beten i vattnet, se vad som levererar och om gäddorna är på plats och på hugget. Nicklas fick kontakt med en bra fisk kort efter att vi började fiska så det kändes som att vi var på rätt plats, förklarar Jakob Hanc.
Därefter ramlade gäddorna in, den längsta tog Egron Nilsson och den mätte 96 centimeter. Totalt blev det alltså 445 centimeter och seger i en av favorittävlingarna.
– Vi har alltid gillat St:Anna Pike Open, det är roliga fiskevatten som levererar, en stor tävling med många riktigt duktiga lag och en hel del prestige.

Anton Rosander

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!