Höstlovsfiske på 10 orter

Sportfiskarnas höstlovsfiske har blivit populärt. Foto: Martin Falklind

Snart är det dags för det välförtjänta höstlovet, en vecka perfekt för roliga aktiviteter ute i den friska luften. Sportfiskarna erbjuder ett kul och spännande alternativ för lediga barn och ungdomar på tio orter i Sverige.

Det är för tredje året i rad Sportfiskarna arrangerar fiskeaktiviteter på höstlovet och i år sker detta i Karlshamn, Sjöbo, Växjö, Jönköping, Göteborg, Skövde, Karlstad, Eskilstuna, Stockholm och Timrå. Upplägget är enkelt, det är bara att ta med kompisen eller föräldrarna och dyka upp eftersom spön och bete finns på plats. Väl där väntar en dag med fiske, korvgrillning och kringaktiviteter. Dessutom får alla deltagande barn och ungdomar ett gratis prova-på-medlemskap i Sportfiskarna.
Nedan följer orterna med respektive program:

Sjöbo (Skåne)
Datum: 26/10 – 30/10
Tid: 08 – 18
Plats: Björkadammen, Sjöbo
Arrangör: Sportfiskarna och Sportfiskarna Distrikt Skåne
Övrigt: Grillen är tänd mellan 12 och 13!

Karlshamn
Datum: 26/10 – 27/10
Tid: 10 – 15
Plats: Mieån i centrala Karlshamn, nära biblioteket
Arrangör: Sportfiskarna och Mieådalen Sportfiskeklubb
Övrigt: Ta med egen matsäck!

Växjö
Datum: 27/10 & 29/10
Tid: 10 – 14
Plats: Vattentorget vid Växjösjön
Arrangör: Sportfiskarna Distrikt Kronoberg

Göteborg
Datum: 29/10
Tid: 10 – 14
Plats: Härlanda tjärn
Arrangör: Sportfiskarna region Väst

Jönköping
Datum: 30/10 – 31/10
Tid: 10 – 14
Plats: Munksjön, Klubbhusgatan 5 (nära TV 4-huset)!
Arrangör: Sportfiskarna, Aneby Sportfiskeklubb och Jönköpings Sportfiskeklubb

Skövde
Datum: 30/10
Tid: 10 –16
Plats: Karstorpssjön
Arrangör: Sportfiskarna & MAVK Flyfishing

Karlstad
Datum: 27/10 – 28/10
Tid: 10 – 14
Plats: Sandbäckstjärn
Arrangör: Sportfiskarna Region Värmland och elever från ForshagaAkademin

Eskilstuna
Datum: 31/10
Tid: 10 – 14
Plats: Å!Fiske Eskilstuna, vattenområdet kring Strömsholmen
Arrangör: Sportfiskarna och Å!Fiske Eskilstuna
Övrigt: Dagen inleds med isättning av regnbåge. En gratis regnbåge får tas upp därefter gäller fiskekort som vanligt.

Stockholm
Datum: 28/10 – 29/10
Tid: 09 – 14
Plats: Nedre Rudan i Haninge
Arrangör: Sportfiskarna och Sportfiskeklubben Lilla Fiskelyckan
Övrigt: Klubben står för en glödbädd, ta med egen grillmat och dryck!
För mer info se: www.lillafiskelyckan.se

Timrå/Sundsvall
Datum: 26/10 – 29/10
Tid: 10 – 15
Plats: Vivstavarvstjärn
Arrangör: Sportfiskarna och Storöringens Sportfiskeklubb
Övrigt: Under dagarna erbjuds ett program med flera olika aktiviteter för besökarna – högläsning av sagor, improvisationsteater, Fiske- och naturkryss mm!

 

Annons
AKTUELLT

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!

Ny bok om torrflugefiske

Nu är det högsäsong! I alla fall om du frågar en flugbindare. Trådrullehållarna går varma under den här delen på året och vad passar då bättre än en ny lärorik bok som berör ämnet? Flugfiskeprofilen Johan Klingberg är aktuell med sin bok Torrflugefiske – dagsländor, som beskriver fisketeknik, insekter och flugor på ett nytt, unikt sätt.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!