I stället för gädda

Egentligen var Mattias och hans kompisar ute efter gädda – men man kan ju inte precis bli ledsen när man i stället får en lake av den här kalibern!
Mattias Epperlein är en duktig och mångsidig fiskare som bor i Karlstad. I en anmälan till Recordfisken berättar han om fiskegängets hårdsatsning efter gädda i Klarälven. Under några vårveckor brukar där finnas bra med storgädda som väntar på att norsen ska backa ner mot Vänern.
”Till vår besvikelse har gäddfiskt inte varit vad vi hoppas. Däremot så har vi haft ett brutalt bra fiske efter riktigt stor lake. Till dags dato har vi fått nio över fyra kilo. Alla fångade på spinnfiske från land, med 15 centimeters jiggar”, skriver Mattias.
Den 22 maj fiskade han i 45 minuter utan ett enda litet hugg och bestämde sig för att flytta uppströms, till ett ställe som gav bra med fisk i fjol.
”Redan i första kastet känner jag en lätt stöt, gör mothugg och har fast fisk. Känner direkt att det inte är en gädda  och det dröjer inte länge innan jag kan konstatera att det är en riktigt stor lake som tagit min Relaxjigg.”
Laken spränger femkilosvallen och vägs till 5330 gram vid en längd av 79 centimeter, med 44 centimeter runt den trinda magen. Efter fotosessionen får den simma tillbaka i älven.
Svenne Andersson

Sådana här fina lakar kan man få på spinn i Klarälven, om man fiskar vid rätt tid och på rätt plats.

Sådana här fina lakar kan man få på spinn i Klarälven, om man fiskar vid rätt tid och på rätt plats.

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!