Annons
Annons

IGFA-rekord på Peacock bass?

Meredith fiskade i den Brasilianska floden Marie River när hon fick denna Peacock Bass på fluga. Bild: IGFA

Annons

Sportfiskaren Meredith J. McCord fiskade i Amazonas regnskogar när hon fick denna vackra ”speckled peacock bass” på fluga.
Meredith kommer från Texas i USA och var på fiskesemester på den Brasilianska floden Marie River, känd som en fantastisk flugfiskeflod för just peacock bass.
Fisken vägde 7,6 kilo och linklassen hon fick den på var 16 pund. Fisken återutsattes, men alla data togs grundligt eftersom detta är ett potentiellt världsrekord för kvinnor. Allt är nu inskickad till IGFA, International Game Fishing Association, och Meredith väntar otåligt på att få reda på om hon blir världsrekordhållare på Peacock Bass (Cichla temensis) i linklassen 16 pund.

LÄS OCKSÅ

0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

Annons
AKTUELLT

Fredad fisk kan utvecklas snabbt

Att införa marina skyddsområden ger inte bara utsatta bestånd en chans till återhämtning. Det kan också påverka fiskens genetik. Det visar en ny kanadensisk studie på långväga simmare som tonfisk och vithaj.

Tips på heta havsöringsflugor

Är du sugen på nya havsöringsflugor till det tidiga vårfisket? I senaste avsnittet av Bakom städet visar Peter Alexandersson hur han binder några riktiga favoriter.

Stör funnen i Lysekil

En död stör har idag plockats upp utanför Lysekils hamn. Fisken var i relativt gott skick och dess arttillhörighet ska nu säkerställas via genetisk analys. Är fisken i fråga en Europeisk stör är det ett högst sensationellt fynd.

Jättegädda från Vänern

Nyligen fångades en enorm gädda på trolling i Vänern. Fångstmannen kan glädjas åt ett svårslaget personbästa och att fisken högg på ett självdesignat bete!

Aspen leker i Dalälven

Asprom har hittats i Dalälvens nedre del. Fyndet väcker stor glädje eftersom aspen är hotad. Forskare hoppas nu att det närliggande kraftverket anpassar sin verksamhet så att vårens lek blir lyckad.

Fredade gäddor kan ge nya fiskeregler

Vilka effekter ger fredningsområden på gäddbestånd? Det och mycket annat ska nu undersökas i ett projekt längs mellersta ostkusten. Resultatet ska ligga till grund för en revidering av nuvarande fiskeregler.

Annons
Annons
PRENUMERERA

AOF17-banner-v4-005YP-dagask-250x240-MH

HÄR FISKAR DU 2016

harfiskardu_2016

FÖLJ OSS!

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

Annons
Annons
INSTAGRAM
Annons