Landslagsuttagning i mete

Snart dags för landslagsuttagning i Internationellt mete. (Foto: Anssi Lehtevä)

Sportfiskarna:
Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund inbjuder till uttagnings-tävlingar för att utse landslagen till VM och EM i internationellt mete 2012.

Uttagningen sker genom sex uttagningstävlingarna, varav de fem bästa resultaten räknas. Tävlingarna arrangeras under tre helger på orterna Lidköping, Lyrestad och Rögle.
De fem bäst placerade deltagarna kvalificerar sig till VM-laget, de fem därpå följande till EM-laget.
Medlemskap i Sportfiskarna och svenskt medborgarskap krävs och skall kunna styrkas. Internationellt mete innebär att all fångad fisk förvaras skonsamt i ett så kallat keepnet fram till vägning och att fisken därefter återutsätts levande.
Tävlingshelg 1
Deltävling 1, 12/5 Lidan, Lidköping Arrangör: Splash Deltävling 2, 15/5 Lidan, Lidköping Arrangör Splash
Tävlingshelg 2

Deltävling 3, 9/6 Norrkvarn, Lyrestad Göta kanal
Arrangör: Constellation Stockholm
Deltävling 4, 10/6 Norrkvarn, Lyrestad Göta kanal
Arrangör: Constellation Stockholm
Tävlingshelg 3

Deltävling 5, 29/9 Rögledammar Damm 3, Rögle
Arrangör: Skånepågarna
Deltävling 6, 30/9 Rögledammar Damm 3, Rögle
Arrangör: Skånepågarna
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!