Minimässa i Halmstad

Fullsatt i filmsalen på Flugfiskets Mästare 2011.

För tredje året i rad arrangeras minimässan Flugfiskets Mästare. Den 18-19 februari förvandlas Klarsalen i stadsbiblioteket i Halmstad till mässlokal.
Efter förra årets succé utökas nu mässan Flugfiskets Mästare med en extra dag. Det bjuds på workshop med flugbindning med flera av de mer kompetenta utövarna i vårt land. En av dessa är redaktören för Fly & Tie, Johan Klingberg. Han kommer även hålla föredrag.
Tid: 18-19 februari
Plats: Klarsalen, Stadsbiblioteket i Halmstad
Morgan Fihn

Mer information nedan.

Hålltider:

Lördag 18 feb
10;00 Filmvisning
11:00 Christer Borg, Älvräddarna, föredrag att få till fiskvägar  i samtliga svenska älvar
12:00 Leif Stävmo,
13:30 Håkan Norling, föredraget “Mina sämsta fiskebilder ”från sina fiskeresor till bl.a. Norge, Argentina, Ryssland och givetvis Sverige.
14:30 Johan Klingberg.
15:30 Filmvisning, Vi har nöjet att presentera en ny flugfiskefilm med Gunnar Westrins ”Kaitum”. Mountain Media är producent.
16:45 Lottdragning
17:30 Mini mässan stänger

Söndag 19 feb
10:15 Flugbindning på scenen 1 plan 0,
10:15 Johan klingberg
11:15 Håkan Norling
12:15 Niklas Bauer
13:30 Filmvisning, Vi har nöjet att presentera en ny flugfiskefilm ” Haspelmannen”. DS flugfiske är producent.
12:00 Föredrag på scenen 2 plan 1, Gunnar Rask Nilsen
11:00 Föredrag på scenen 3 plan 2,
11:00 Fisketillsyn i halland, varför fungera den inte, vad kan vi göra.
12:30 Sportfiske som turism, rekreation, upplevelse men framförallt ett sätt att återhämta krafter efter dagens slit, trauma sjukdomar mm.
14:45 Aktion av inlämnade fiskeprylar.
Minst 20% av intäkterna går till en fiskefond som Älvräddarna och SFK Laxen administrera med målet levande älvar i Sverige men framförallt i Halland.
16:00 mini mässan stänger

Workshop/ Flugbindning, max 10 personer, gratis att deltagande.
11:00 Johan Klingberg, Bind dig en öring och harrfluga
13:00 Niklaus Bauer, Bind dig en gäddfluga
15:00 Håkan Norling, Bind dig en Lax och havsöringsfluga
Obs först till kvarn.

Föredragshållare:
Johan Klingberg
Leif Stävmo
Christer Borg, Älvräddarna
Håkan Norling

Flugbindare:
Johan Klingberg
Håkan Norling
Niklaus Bauer
Stig Olausson
Claes Johansson
Mårten Valeur
Martin Ångnell
Håkan Karsnäser
Tellis katsogiannos
Peter Scheffler

Annons
AKTUELLT

Jätterymning av regnbågar i Kattegatt

Omkring 20 000 regnbågar har rymt från en kustbaserad odling i Kalundborg på västra Själland. Sportfiskare oroas över att havsöringen kan ta skada och hjälps åt att fånga in rymlingarna.

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!