Pär Lindberg – ny säljchef för Abu Garcia

Abu Garcias nya säljchef som vi är vana att se honom - med ett leende och en stor fisk i händerna. Foto: Thomas Lewart

Fiske- och branschprofilen Pär Lindberg tillträder snart som ny försäljningschef för Abu Garcia Sverige. Därmed efterträder han Olle Lidesjö, som efter 32 hedersamma branschår väljer att gå i pension.

Pär börjar sin nya tjänst redan nästa vecka, och lär få se många bekanta ansikten hälsa honom välkommen. Han har nämligen arbetat i företaget tidigare, men då som europeisk produktchef för varumärket Abu Garcia.
– Det är riktigt kul att komma tillbaka till Abu. Dels för att det är ett gammalt fint företag med fantastiska varumärken som Abu Garcia och Berkley på topp på spinn och haspel, Hardy och Greys på fluga samt Penn på saltvattenssidan. Men framförallt är jag glad att få återse mina tidigare kollegor igen. Det är en fantastiskt bra sammanhållning hos Abu i Sverige och det gäller även Abu-teamet av proffsfiskare, som avgående försäljningschefen Olle Lidesjö knutit till företaget. Jag hade helst velat arbeta parallellt med min gode vän Olle Lidesjö, som gjort ett fantastiskt bra jobb med Abu, men då han bestämt sig för att gå i pension får jag i stället axla hans roll framöver, berättar Pär.

Det lär han säkert klara av med den äran. Men kommer han även fortsättningsvis att få tid till de uppskattade fiskereportage han skämt bort oss med genom åren?
– Mitt skrivande kommer jag inte att lägga på hyllan även om reportagen blir något färre än tidigare. På hotellrummet i Karlshamn kommer jag under kvällstid att skriva nya och spännande fiskereportage för Fiskejournalen. Så håll utkik även framöver för mina berättelser och fisketips i Sveriges största kommersiella fisketidning – Fiskejournalen!

Det ser vi fram emot. Vi önskar Pär all lycka med den nya och spännande tjänsten! Och lyfter på fiskehattarna för Olle!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!