Pär Lindberg – ny säljchef för Abu Garcia

Abu Garcias nya säljchef som vi är vana att se honom - med ett leende och en stor fisk i händerna. Foto: Thomas Lewart

Fiske- och branschprofilen Pär Lindberg tillträder snart som ny försäljningschef för Abu Garcia Sverige. Därmed efterträder han Olle Lidesjö, som efter 32 hedersamma branschår väljer att gå i pension.

Pär börjar sin nya tjänst redan nästa vecka, och lär få se många bekanta ansikten hälsa honom välkommen. Han har nämligen arbetat i företaget tidigare, men då som europeisk produktchef för varumärket Abu Garcia.
– Det är riktigt kul att komma tillbaka till Abu. Dels för att det är ett gammalt fint företag med fantastiska varumärken som Abu Garcia och Berkley på topp på spinn och haspel, Hardy och Greys på fluga samt Penn på saltvattenssidan. Men framförallt är jag glad att få återse mina tidigare kollegor igen. Det är en fantastiskt bra sammanhållning hos Abu i Sverige och det gäller även Abu-teamet av proffsfiskare, som avgående försäljningschefen Olle Lidesjö knutit till företaget. Jag hade helst velat arbeta parallellt med min gode vän Olle Lidesjö, som gjort ett fantastiskt bra jobb med Abu, men då han bestämt sig för att gå i pension får jag i stället axla hans roll framöver, berättar Pär.

Det lär han säkert klara av med den äran. Men kommer han även fortsättningsvis att få tid till de uppskattade fiskereportage han skämt bort oss med genom åren?
– Mitt skrivande kommer jag inte att lägga på hyllan även om reportagen blir något färre än tidigare. På hotellrummet i Karlshamn kommer jag under kvällstid att skriva nya och spännande fiskereportage för Fiskejournalen. Så håll utkik även framöver för mina berättelser och fisketips i Sveriges största kommersiella fisketidning – Fiskejournalen!

Det ser vi fram emot. Vi önskar Pär all lycka med den nya och spännande tjänsten! Och lyfter på fiskehattarna för Olle!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Lax undgår könsmognad

Genom genetiska ingrepp har norska forskare hindrat lax från att utveckla könsceller. I ett uppföljande försök har samma forskarteam nu sett att inga av dessa laxar utvecklar könsmognad, trots manipulering med ljus och temperatur. Resultatet välkomnas, då målet är att få odlad lax att undgå könsmognad.  

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!