Pär Lindberg – ny säljchef för Abu Garcia

Abu Garcias nya säljchef som vi är vana att se honom - med ett leende och en stor fisk i händerna. Foto: Thomas Lewart

Fiske- och branschprofilen Pär Lindberg tillträder snart som ny försäljningschef för Abu Garcia Sverige. Därmed efterträder han Olle Lidesjö, som efter 32 hedersamma branschår väljer att gå i pension.

Pär börjar sin nya tjänst redan nästa vecka, och lär få se många bekanta ansikten hälsa honom välkommen. Han har nämligen arbetat i företaget tidigare, men då som europeisk produktchef för varumärket Abu Garcia.
– Det är riktigt kul att komma tillbaka till Abu. Dels för att det är ett gammalt fint företag med fantastiska varumärken som Abu Garcia och Berkley på topp på spinn och haspel, Hardy och Greys på fluga samt Penn på saltvattenssidan. Men framförallt är jag glad att få återse mina tidigare kollegor igen. Det är en fantastiskt bra sammanhållning hos Abu i Sverige och det gäller även Abu-teamet av proffsfiskare, som avgående försäljningschefen Olle Lidesjö knutit till företaget. Jag hade helst velat arbeta parallellt med min gode vän Olle Lidesjö, som gjort ett fantastiskt bra jobb med Abu, men då han bestämt sig för att gå i pension får jag i stället axla hans roll framöver, berättar Pär.

Det lär han säkert klara av med den äran. Men kommer han även fortsättningsvis att få tid till de uppskattade fiskereportage han skämt bort oss med genom åren?
– Mitt skrivande kommer jag inte att lägga på hyllan även om reportagen blir något färre än tidigare. På hotellrummet i Karlshamn kommer jag under kvällstid att skriva nya och spännande fiskereportage för Fiskejournalen. Så håll utkik även framöver för mina berättelser och fisketips i Sveriges största kommersiella fisketidning – Fiskejournalen!

Det ser vi fram emot. Vi önskar Pär all lycka med den nya och spännande tjänsten! Och lyfter på fiskehattarna för Olle!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Satsning på rödingen i Ören

Storrödingen i sjön Ören har varit på tillbakagång och 2015 startade ett projekt i syfte att vända trenden. Avelsfiske har utförts och nu har de första odlade rödingarna satts ut.

Brutalt öringhugg bland isflaken

Plötsligt knarrade Elis Wessmarks rulle och linan sprutade ut, när han trollade efter vårgädda bland isflak i en större sjö. Men han förstod snart att den vilt kämpande fisken inte var en förleksgädda. Och mycket riktigt – efter en stenhård fajt bryts ytan av en nästan meterlång öring i toppkondition!

Megakummel överträffar världsrekordet

När Tor Jan Skeie släppte ner sin sejfilé till 250 meters djup var siktet inställt på långa. Ett kraftigt hugg och en stenhård kamp avslutades med stor förvåning, då en väldig kummel på 124 centimeter och 14,55 kilo bröt Boknafjordens yta. Vikten överträffar med god marginal det gällande världsrekordet för spöfångad kummel.

I dag firas vandrande fiskar

Fiskens behov av fria vandringsvägar i rinnande vatten har fått en egen dag – World Fish Migration Day. Den infaller i dag och uppmärksammas i både Forshaga och Uppsala.

Fästingarna är här – så undviker du bett

Äntligen har vårvärmen slagit till i stora delar av landet efter en lång och segdragen vinter. Men det är inte bara vi som välkomnar solens strålar – det gör även fästingar som nu vaknar upp och söker efter värddjur. Här kommer sex tips på hur du minskar risken att bli biten.

Så gjuter du om dina jiggar

Har dina gummibeten tappat stinget? Eller är du bara sugen på att testa något annat? Ett kul och miljövänligt alternativ till att slänga och köpa nytt är att gjuta om dina gamla trotjänare. Claes ”Svartzonker” Claessson har släppt en skön film som visar hur du gör.

Nötningstålig superlina från ABU

Fireline Ultra 8 Carrier från Berkley tar med ny framställningsteknik superlinan ännu ett steg in i framtiden. Pär Lindberg, försäljningschef på ABU Garcia berättar om den nya linan som flörtar med haspelfiskarna. Kärt barn har många namn – spunnen lina, kevlarlina, superlina, flätlina osv. Hur som helst revolutionerade linan fisket när den äntrade marknaden i

Blomander rivstartar gössäsongen

Gösnestorn Tommy Blomander gav sig nyligen ut på årets första vertikalfiske i öppet vatten. Storgösarna var på hugget och toppfisken vägde nästan tio kilo!

Anmäl dig till Sommargäddan!

Den populära teamtävlingen Sommargäddan är tillbaka och i år blir det en hel del nyheter som skruvar upp spänningen ytterligare. Prisborden är som vanligt fulla av heta prylar och slutvinnarna kammar hem en Scandica 370 ALU med en Power-pole och ett Raymarine Axiom!

Klädskolan del 2

För 15 år sedan var allt så mycket enklare. Ville du ha fiskekläder som både var vattentäta och andades så köpte du ett ställ med Gore-Tex-membran. Om du kunde nöja dig med att plaggen bara var vattentäta så köpte du ett ställ i galonväv med beläggning av PVC. Idag ser det annorlunda ut. Låt oss

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!