Planera in ett ljus i höstmörkret

Häng med du också! Fiskekryssningen är till för att sportfiskare ska träffas, utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans.

fiskbåt me kändisarSommaren går fort och snart är det höst igen. Missa inte att boka en plats på Fiskekryssningen! 7-8 november kastar vi loss för ett dygn med föredrag, workshops, mässa och fiskefest.
Fiskejournalen, Sportfiskarna och Allt om Flugfiske är arrangörer och hela svenska fiskeeliten kommer att finnas ombord. Det blir föredrag med Gunnar Westrin, Martin Falklind, Håkan Fransson, Nicka Hellenberg, Cecilia Grönberg och många, många fler.
I år finns det en egen flugfiskeavdelning ombord där bland annat Mikael Frödin, Johan Klingberg, Niklaus Bauer, Tellis Katsogiannis och Andreas Andersson binder flugor. Det blir konsert med Weeping Willows till förmån för Ge-fan-i-våra-vatten-projektet.
Sist men inte minst avslutar vi med en gäddshow där Trumman, Joel Abrahamsson, Niklaus Bauer, Tobias Fränstam tillsammans med publiken, kommer att konfronteras med nya sidor av gäddan under ledning av Per-Ola Johannesson.
Från 690 kr får du hytt, underhållning, föredrag och workshops. För ytterligare 602 kronor får du buffémiddag inklusive dryck, frukost och buffélunch.

 Mer om Fiskekryssningen
Boka Fiskekryssningen
Läs preliminärschemat här
Anmäl dig till workshop och mindre föredrag

Annons
AKTUELLT

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!