Satsning på fisketurism och kursverksamhet

guide_grovelsjon_fiskeScandinavian Fly Fishing Guides – pressmeddelande:
Henrik Wallberg, hotellchef och guide vid Lövåsgårdens Fjällhotell i Grövelsjöfjällen, och Fredrik Hamrå, trumslagare i Jazz & Flyfishing, ligger bakom satsningen Scandinavian Fly Fishing Guides. De erbjuder kurser, guidning, resor och event med fokus på flugfiske.
– De senaste åren är det allt fler som vill lära sig flugfiska och trenden är tydlig; antal kursdeltagare och guidningar ökar för varje år. För mig har jobbet som hotellchef fått konkurrens då rollen som fiskeguide tagit allt mer tid i anspråk, vilket naturligtvis är trevligt. Detta har gett oss viljan att satsa fullt ut på flugfiskeverksamheten, säger Henrik Wallberg, som utöver jobbet som hotellchef och guide i Dalafjällen har en bakgrund som guide på Nya Zeeland och i svenska fjällkedjan.
Fredrik Hamrå, känd som trumslagare i Jazz & Flyfishing och en av västkusten mest drivna havsöringfiskare, är den andra parten i företaget. Med livslång erfarenhet av fisket i svenska- och norska fjällvärlden och med tio års erfarenhet som pedagog är han en perfekt guide i våra nordiska vatten.
– Målet för mig är att öppna upp ögonen på folk. Att förutom kastteknik lära ut vad ett hållbart fiske innebär och hur vi fiskare tillsammans kan säkra bestånden för framtiden genom kunskap. I Sverige har vi fantastiska möjligheter att utveckla sportfisket – inte genom utsättningar av odlad fisk, utan genom spridd kunskap om hur vi tar hand om våra vatten, säger Fredrik Hamrå.
Med samarbetspartners som STF Vålådalens Fjällstation i Jämtlandsfjällen, Lövåsgårdens Fjällhotell i Dalafjällen, Capture Mörrum med flera erbjuder Scandinavian Fly Fishing Guides kurser, guidningar och resor.
Utöver kursverksamhet i fjällkedjan erbjuder företaget kurser och guidningar på västkusten, där kronan i juvelen är ett eget strandnära boende i en avskild del av Bohusläns skärgård och endast ett rollkast från fantastiskt havsöringfiske.
– Det finns ett behov av seriositet i den här branschen; Sverige har många duktiga fiskare men steget ett gott värdskap kräver mer än enbart teknisk kunskap. Att som aktör ta bra betalt och fiska själv under en guidning är ett exempel på pedagogik som inte är förenlig med hög servicegrad. Fokus ska alltid ligga på gästen och dennes upplevelse. Där ser vi vår plats den här spännande branschen.
Ni träffar Scandinavian Fly Fishing Guides i Vision/Fly-dressings monter (monter 089) under Sportfiskemässan i Kista den 21-23/3.
För mer information om Scandinavian Fly Fishing Guides; besök www.scandiflyguides.se

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!