Sex snabba hösttips till Öresundstorsken

Fisk i mellanstorleken är vanligast nu. Men chans till stortorsk finns alltid i Öresund! Foto: Niklas Nielsen

Båtfisket efter torsk i Öresund är hett just nu. Intresset för att kroka den granna hösttorsken är stort i både Sverige och Danmark. Många rapporterar om ett fantastiskt fiske med huggvillig fisk i mellanstorleken.
Torsken är nu relativt lättfunnen i de norra delarna av Öresund och de bästa platserna ligger bara några sjömil från land. Strömmen är ofta hanterbar då fiskedjupet sällan överstiger 40 meter. Niklas Nielsen från Helsingborgsbåtarna kan detta fiske på sina fem fingrar. Här kommer hans tips på hur du får ett kul och framgångsrikt fiske.

1. Fiska alltid med så lätt utrustning som möjligt.
2. Använd en bra pilk. Jag fiskar med en Hallbäckare röd/gul 180g. Den levererar ALLTID torsk!
3. Använd en torskfluga ovanför pilken. Det lockar lite mer.
4. Kasta ut och fiska in pilken för att fiska av ett så stort område som möjligt.
5. Lyssna på personalens råd ifall du åker ut med en turbåt. De vet vad som är bäst för dagen.
6. Tro på det du gör!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!