SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

Per Tjernström i Team Active Outfit med sin längsta gädda för dagen, en 93 centimeter lång skönhet som bidrog till slutsegern i SM-tävlingens individuella klass. Per kom dessutom tvåa i huvudtävlingen tillsammans med Viktor Enblom. Foto: Viktor Enblom

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Vilken spännande finalhelg det blev! Under fredagen och lördagen kämpade drygt 180 team om en plats i dagens exklusiva sluttävling, dit bara tio båtar fick komma till start.
Trots att det blåste kraftigt gick det att finna lä inne i vikarna, och där bjöds det på många sköna gäddhugg.
Team Active Outfit, som vi skrev om i går, rivstartade och såg länge ut som tävlingen segrare.
– Det gick riktigt bra för oss i början. Tack vare livesändningen hade vi bra koll på ställningen och visste att vi ledde, berättar Per Tjernström.

Men de sista timmarna stannade fisket av för Per och hans teamkompis Viktor Enblom. Desto bättre gick det då för Ergon Nilsson, Jakob Hanc och Björn Boström i teamet Jiggar.nu. De fick till slut ihop en totallängd på 437 centimeter, vilket räckte för att passera Per och Viktor med 13 centimeters marginal.
Trots att segern låg inom räckhåll är Per inte märkbart besviken över att ha blivit passerad i slutskedet.
– De sista timmarna satsade vi allt på att höja vår kortaste tävlingsfisk, men det ville sig inte. Visst känns det lite retligt eftersom vi var så nära att vinna, men om ett par dagar kommer vi istället kunna glädja oss åt andraplatsen. Helgen har varit kanon och jag vill passa på att berömma hela arrangemanget. Allt har fungerat perfekt och Niclas Åhrman har gjort ett kanonjobb. Det tycker jag även gäller för Kanalgratis som skötte live-sändningen. Den kändes proffsig hela vägen och vi kommer gärna tillbaka, hälsar Per, som förutom andraplatsen i lag blev tävlingens individuella mästare.

Stort grattis till honom, Viktor och Jiggar.nu för en urstark insats!

Läs mer om tävlingen och slutresultatet här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Rönne å kan bli eldorado för laxfiskare

Planer finns på att göra Eslöv till ett laxfiskecenter av rang, i likhet med Mörrum som i dag lockar turister från när och fjärran. Ett stort steg på vägen vore att riva de kraftverk som blockerar för laxen i Rönne å.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!