SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

Per Tjernström i Team Active Outfit med sin längsta gädda för dagen, en 93 centimeter lång skönhet som bidrog till slutsegern i SM-tävlingens individuella klass. Per kom dessutom tvåa i huvudtävlingen tillsammans med Viktor Enblom. Foto: Viktor Enblom

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Vilken spännande finalhelg det blev! Under fredagen och lördagen kämpade drygt 180 team om en plats i dagens exklusiva sluttävling, dit bara tio båtar fick komma till start.
Trots att det blåste kraftigt gick det att finna lä inne i vikarna, och där bjöds det på många sköna gäddhugg.
Team Active Outfit, som vi skrev om i går, rivstartade och såg länge ut som tävlingen segrare.
– Det gick riktigt bra för oss i början. Tack vare livesändningen hade vi bra koll på ställningen och visste att vi ledde, berättar Per Tjernström.

Men de sista timmarna stannade fisket av för Per och hans teamkompis Viktor Enblom. Desto bättre gick det då för Ergon Nilsson, Jakob Hanc och Björn Boström i teamet Jiggar.nu. De fick till slut ihop en totallängd på 437 centimeter, vilket räckte för att passera Per och Viktor med 13 centimeters marginal.
Trots att segern låg inom räckhåll är Per inte märkbart besviken över att ha blivit passerad i slutskedet.
– De sista timmarna satsade vi allt på att höja vår kortaste tävlingsfisk, men det ville sig inte. Visst känns det lite retligt eftersom vi var så nära att vinna, men om ett par dagar kommer vi istället kunna glädja oss åt andraplatsen. Helgen har varit kanon och jag vill passa på att berömma hela arrangemanget. Allt har fungerat perfekt och Niclas Åhrman har gjort ett kanonjobb. Det tycker jag även gäller för Kanalgratis som skötte live-sändningen. Den kändes proffsig hela vägen och vi kommer gärna tillbaka, hälsar Per, som förutom andraplatsen i lag blev tävlingens individuella mästare.

Stort grattis till honom, Viktor och Jiggar.nu för en urstark insats!

Läs mer om tävlingen och slutresultatet här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

“Fågelfisk” går viralt

En karp som nyligen fångades i Kina uppvisar en minst sagt märklig huvudform. Fångstfilmen har på kort tid fått stor spridning på sociala medier där fisken kallas ”bird fish”. Kinesiska forskare tror att deformationen kan ha uppkommit i fosterstadiet.

Närkontakt med späckhuggare!

Vanligtvis rapporterar vi inte om däggdjur, men när vi får en samling fantastiska bilder från en magisk närkontakt med en grupp späckhuggare utanför Orust kan vi bara inte låta bli. Så håll till godo – här kommer ett bildspel på några av klotets mäktigaste rovdjur!

Film om den stressade Östersjötorsken

Torsken i Östersjön har det inte lätt och behöver all hjälp den kan få. WWF har släppt en kortfilm som förklarar torskens utsatta situation och viktiga roll i ekosystemet. Vill du själv bidra till att vända trenden i Östersjön? Skippa i så fall torsken på tallriken!

Flugfiskade kustöring – fick hälleflundra

På våra breddgrader är det sällsynt att flugrullen förlorar 150 meter backing i ett nafs, men just det fick Hermann Kværnstuen Hartvigsen uppleva under hans senaste havsöringspass. Nytt norskt havöringsrekord? Nej, men en urstark hälleflundra på 13 kilo!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!