SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

Per Tjernström i Team Active Outfit med sin längsta gädda för dagen, en 93 centimeter lång skönhet som bidrog till slutsegern i SM-tävlingens individuella klass. Per kom dessutom tvåa i huvudtävlingen tillsammans med Viktor Enblom. Foto: Viktor Enblom

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Vilken spännande finalhelg det blev! Under fredagen och lördagen kämpade drygt 180 team om en plats i dagens exklusiva sluttävling, dit bara tio båtar fick komma till start.
Trots att det blåste kraftigt gick det att finna lä inne i vikarna, och där bjöds det på många sköna gäddhugg.
Team Active Outfit, som vi skrev om i går, rivstartade och såg länge ut som tävlingen segrare.
– Det gick riktigt bra för oss i början. Tack vare livesändningen hade vi bra koll på ställningen och visste att vi ledde, berättar Per Tjernström.

Men de sista timmarna stannade fisket av för Per och hans teamkompis Viktor Enblom. Desto bättre gick det då för Ergon Nilsson, Jakob Hanc och Björn Boström i teamet Jiggar.nu. De fick till slut ihop en totallängd på 437 centimeter, vilket räckte för att passera Per och Viktor med 13 centimeters marginal.
Trots att segern låg inom räckhåll är Per inte märkbart besviken över att ha blivit passerad i slutskedet.
– De sista timmarna satsade vi allt på att höja vår kortaste tävlingsfisk, men det ville sig inte. Visst känns det lite retligt eftersom vi var så nära att vinna, men om ett par dagar kommer vi istället kunna glädja oss åt andraplatsen. Helgen har varit kanon och jag vill passa på att berömma hela arrangemanget. Allt har fungerat perfekt och Niclas Åhrman har gjort ett kanonjobb. Det tycker jag även gäller för Kanalgratis som skötte live-sändningen. Den kändes proffsig hela vägen och vi kommer gärna tillbaka, hälsar Per, som förutom andraplatsen i lag blev tävlingens individuella mästare.

Stort grattis till honom, Viktor och Jiggar.nu för en urstark insats!

Läs mer om tävlingen och slutresultatet här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Större, tyngre, modernare – HiLo 2017

2017 års upplaga av Abu Garcias välrenommerade bete Hi-Lo är både längre och tyngre – dessutom har den klassiska vobblern förärats med en ny intressant och ack så viktig detalj. I över 60 år har Hi-Lo fångat gäddor, gösar och abborrar på olika djup, tack vare den ställbara skeden. En egenskap lika viktig då som

Monstergädda bjöd på action i håven

Jean-Marc Brison hade kastat hela dagen med stora beten i hopp om att lura någon av de beryktade storgäddorna i den holländska sjön. På eftermiddagen tittade solen fram och då kom belöningen!

Stora problem för kustharren

De unika harrbestånden i Bottniska viken är hotade. Det visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten. – Flera insatser krävs för att öka kunskapen om harren i Östersjön och för att kunna bevara och stärka beståndet, säger Sofia Brockmark på HaV.

LÄSARRESA: Häng med Fiskejournalen till Risøysundet!

I samarbete med Nordic Sea Angling anordnar nu Fiskejournalen en unik läsarresa till havsfiskeparadiset Risøysundet. Det blir midnattsol, fantastisk natur, go gemenskap och ett kriminellt spännande fiske! Risøysundet är känt för sina enorma hälleflundror, stortorskar och grova sejar – lägg där till ett superspännade artfiske så är den salta fiskedrömmen komplett. Ta chansen att följa

Fiskejournalen nummer 9 – nu i butik!

Mörkret dominerar utanför fönsterrutorna och flera vatten täcks redan av is. Många jublar och ser fram emot en ny säsong av pimpel och ismeten. Andra finner öppet vatten och anpassar tekniken efter kylan. Några växlar ner sitt fiske och inväntar våren. Oavsett hur dina planer set ut lär du gilla vårt senaste nummer!

”Smarta” Spydro filmar huggen

Sportfiskekameran Spydro uppges vara den första ”smarta” fiskekameran för undervattensbruk, genom att den automatiskt spelar in allt spännande som händer och skickar filmerna direkt till din mobil. 

Har du koll på säkerheten?

Det trevliga vinterfisket kan snabbt övergå till en skräckupplevelse med dödlig utgång om du inte har koll på livsavgörande säkerhetsdetaljer. Här får du via rörliga bilder och information från issakerhet.se koll på läget. Dela med dig till familj och vänner. För många av oss kom vintern som ett brev på posten och i med den

Ensamfiske gav drömrocka

Även för erfarna proffsfiskare sticker vissa fångster ut. Så var det när Christer Gjövaag nyligen fick en väldig svartbuksrocka under ett ensamfiske ute på Trondheimsfjorden. – Min bästa fångst hittills i livet, konstaterar den glada fångstmannen.

Hur ser dina färgade beten ut på djupet?

Har du någonsin funderat på hur din röda vobbler ser ut på tio meters djup? Här kommer en film som visar hur tio olikfärgade plaströr ser ut från ytan ner till 47 meters djup.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!