Sportfiskemässan igång

Det gigantiska akvariet lockar många nyfikna. Här ska betestillverkare visa produktnyheter.

Publiken väller redan in på årets upplaga av Sportfiskemässan i Kista. Ett rekordstort antal utställare finns representerade och det har blivit dags för gäddorna i det stora fiskeakvariet att göra sitt första framträdande.
I Sportfiskemässans stora akvarium bor det både gäddor och ett gäng regnbågar. Dessa fiskar har huvudrollen när olika betestillverkare under dagen ska se om de kan få fiskarnas uppmärksamhet. Fiskejournalen kan rapportera att fiskarnas intresse för de finska spinnflugorna, som just nu testas, är svalt.
Fiskejournalens scen invigs klockan 11.30 när Forshagaakademins elever kliver upp för att berätta hur det är att ha fiske på schemat. Sedan är det dags för Martin Falklind och Leif Milling att berätta några sanna fiskehistorier. Temat ”sanna fiskehistorier” fortsätter dagen igenom. Stefan ”Trumman” Trumstedt, Johan Broman och Torbjörn ”Buster” Odén berättar sina sanna historier för publiken och Martin Falklind. Som vanligt lär sanningen överträffa dikten…
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!