Stort intresse för djuphavsfångster

Kråshajens gap är optimalt för att fånga byten i de mörka havsdjupen. Foto: Roman Fedortsov

En rysk yrkesfiskare har börjat lägga upp fångstbilder på sociala medier. Eftersom han ofta fiskar på stora djup är många av bilderna unika. Intresset är stort och avslöjar en utbredd fascination för djuphavens hemligheter.

Roman Fedortsov fiskar mest utanför Murmansk, inte långt från den norska gränsen. Djupet är ofta omkring 1000 meter och i dessa miljöer – med högt tryck och lite ljus – påminner många arter om monster i en skräckfilm. Svårigheten att fånga mat gör att varje chans måste tas tillvara. Därför är fiskarnas munnar ofta enorma och fyllda med sylvassa tänder. Roman blev själv fascinerad av sina fångster och har sedan en tid tillbaka delat med sig av fynden på sitt Facebook– och Instagramkonto. Intresset från omvärlden har varit stort, vilket man snabbt kan förstå när man ser dessa bilder.

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Besöksrekord för Sporfiskemässan

Intresset för Sportfiskemässan i StockhoIm var stort. På tre dagar hade hela 15 513 besökare tagit del av det rika utbudet. Därmed slogs fjolårets rekord med god marginal.

Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!