Tävling: Fånga flest arter på fluga

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen.

Fångsten dokumenteras med bild på fisken och flugan som fångat den. Sajten är mobilanpassad så det går att skicka in registrerade fångster direkt via telefonen. (Foto: Henke Larsson)

Tidningen Allt om Flugfiske drar tillsammans med företaget Sameo igång en helt ny art-tävling som löper hela året ut, den som fångar flest arter koras till Flymaster 2014.
Tidningen Allt om Flugfiske vill väcka entusiasm kring fisket med fluga i Sverige och drar nu igång en helt ny art-tävling som går ut på att fånga så många arter man kan fram till årets slut, på fluga förstås. Tidningen förespråkar återutsättning och ingen fisk behöver vägas. Alla fångsterna registreras från och med 20 mars på www.alltomflugfiske.se.
– Vi ser det som ett sätt av avdramatisera själva formen flugfiske, som egentligen är väldigt lätt att bedriva. Samtidigt är det ett roligt sätt att förlänga säsongen och upptäcka nya arter än de traditionella, säger Nicolas Jändel, chefredaktör för Allt om Flugfiske.
Tävlingen genomförs i samarbete med flugfiskeföretaget Sameo som även de vill slå ett slag för flugfisket i landet. De står även för det exklusiva prisbordet med fina priser för vinnartrion. Segraren får, förutom äran, ett komplett flugfiskeset.
– Vi vill att man ska bredda sina tankar om vad och hur man flugfiskar, utmana sig själv och tänka utanför ramarna, förklarar Patrik Wettergren, VD på Sameo.
Tävlingen löper hela säsongen fram till och med 30 november, sedan koras vinnaren och 2:a, respektive 3:e-pristagaren. Alla de senaste fångsterna kan följas på www.alltomflugfiske.se.

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!