Team Flytwest vann Pike Open

Några av gäddorna som gav Team Flytwest segern. Gäddan till höger var tävlingens största och vägde 11,2 och var 118 cm.

I helgen avjordes Pike Open , en C&R tävling där bara spinnfiske och flugfiske är tillåtna. Team Flytwest tog hem segern.
Team Flytwest består av Linus Raners, Joakim Gustafsson och Jesper Grip. Lagets plan gick ut på att fiska av de områden som de kände till sedan tidigare. De upptäckte snart att fisken stod grunt, ofta i vasspartier där kanterna sluttade utåt.
– Bäst funkade naturfärgade gummibeten. Endast en av de fiskar vi fick tog på ett hårdbete, säger Linus Raner.
Under fredagen rapporterade laget in gäddor på 73, 75, 98 och 100 cm. Det kom även en riktig praktgädda på 118.

Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.

– Jag kommer aldrig att glömma kastet rätt in i vassgluggen och de fyra vevtag jag hann göra, innan storgäddan klippte till och svalde hela mitt bete. Jag bara skrek rakt ut av glädje. Det hördes långt utanför viken, berättar Linus.
Gäddan, som vägde 11,2 kg visade sig vara tävlingens största fisk. Den tog på en av Linus nya favoriter, en gummi shad som heter Gunki G Bump, 20 cm i färgen Brown Sugar i kombination med en 15 g pike rig 2/0 från Darts.
Tävlingsdag två var regnig och blåsig och då Team Flytwest endast landande en fisk, blev de förvånade när de ropades upp som segrare med totalt 470 centimeter. Priset var 15.000 i kontanter och prylar från ABU för 30.000 kronor.

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!