Uppsatsskribenter sökes

Christina Lindhagen, sakkunnig strömmande vatten och Axel Heckel, uppsatsskribent hos Sportfiskarna. Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. (Foto: Knuts Conny, Sportfiskarna)

Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. Syftet är att öka kunskaperna om sportfiske, fiskevård och biologi.
Sportfiskarna erbjuder coachning av kunnig och erfaren medarbetare, hjälp med praktiska detaljer kring undersökningar och hjälp att kommunicera resultatet. Som uppsatsskribent på uppdrag av Sportfiskarna får man en god inblick i hur det är att arbeta i en ideell miljöorganisation och man blir en del av en utvecklingsinriktad och kunskapsintensiv miljö.
Redan idag skrivs uppsats hos Sportfiskarna: Axel Henckel läser sista terminen på juristprogrammet vid Uppsala universitet och avslutar för närvarande en uppsats inom ämnesområdet miljörätt hos Sportfiskarna. Christina Lindhagen, sakkunnig för strömmande vatten har coachat Axel på plats. Axels uppsats handlar om EU:s ramdirektiv för vatten och fokuserar på miljömålet icke-försämring av ekologisk status i ytvattenförekomster.
Hösten 2012 och våren 2013 söker Sportfiskarna uppsatsskribenter inom ett flertal ämnesområden, bland annat inom Rovfiskprojektet, Sportfiskarnas stora fiskevårdssatsning längs ostkusten.
Läs mer om Sportfiskarnas uppsatsämnen här.

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!