Världens största streetgädda?

Ali med sin enorma gädda från ett streetfiske i centrala Geneve. Har det någonsin landfångats en större gädda i stadsmiljö?

Nyligen utspelades ett unikt drama längs en av kajerna i centrala Geneve. En av stadens streetfiskare lyckades under stor dramatik – och inför en häpen publik – landa en enorm gädda på 124 centimeter och 16 kilo!

Att den schweiziska storstaden erbjuder fint fiske vet många. Men att en så stor gädda lurade längs botten var det nog inte många som kände till.
Den lokala fiskaren Ali, som fångat flera jättegäddor från land, hade dock sett en riktigt stor fisk ett par dagar tidigare. När stadens öringar inte levererade valde han därför att tackla om för gädda.
Det tog inte lång tid innan hans stora shadjigg attackerades våldsamt. Alis första tanke var att fisken han sett nu hade huggit. Inledningsvis var oddsen dock på fiskens sida, eftersom utrustningen var i klenaste laget. Folk i närheten stannade upp och kunde se fiskens vilda rusningar längs kajen. Skulle den gå att få upp? Jodå, genom att låta fisken bli trött kunde Ali så småningom ta in allt mer lina och efter tio minuter kom den upp till ytan. Vilken gädda! Landningen gick bra och till slut kunde Ali lyfta upp den väldiga fisken.

”Helt otroligt att det finns såna här krokodiler i hjärtat av Geneve”

– Det kändes fantastiskt! Helt otroligt att det finns såna här krokodiler i hjärtat av Geneve, säger han.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Rönne å kan bli eldorado för laxfiskare

Planer finns på att göra Eslöv till ett laxfiskecenter av rang, i likhet med Mörrum som i dag lockar turister från när och fjärran. Ett stort steg på vägen vore att riva de kraftverk som blockerar för laxen i Rönne å.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!