Vertikalevent för prenumeranter

Thomas Lindh med helgens toppfisk. Den högg på en Westin TwinTeez. Foto: Björn Tunmats

Tio stycken av Fiskejournalens prenumeranter fick chansen att delta i ett exklusivt vertikalevent på sjöarna Ylen och Stora Nätaren i Småland, tillsammans med Team Westin och Fishing in Sweden.
Vilken drömhelg! Två deltagare per båt och guide, med fokus på att lära sig tekniken bakom vertikalfisket. Gissa om deltagarna kom hem inspirerade efter att Team Westins duktiga guider visat trix och knep. Samtliga deltagare fick dessutom känna på gösens ursinniga vertikalhugg.

Håll utkik efter fler spännande event som Fiskejournalen erbjuder sina trogna prenumeranter.

Det pelagiska vertikalfisket är något knivigare än vad många tror och därför är det så mycket värt att få erfarna guider som visar allt ifrån beten, färger, spö och annan utrustning till hur man hittar och träffar gösen.
Gösen är känd för att gilla värme, men dessa två extremt varma dagar var lite mycket till och med för gösen. Guiderna fick kämpa hårt, men upp kom gösarna till slut med en toppfisk på 91 cm (över 7 kilo), som Thomas Lindh lyckades lura med hjälp av Björn Tunmats. Fisken högg på en Westin TwinTeez.
Missade du detta event? På Fiskekryssningen i höst erbjuder vi en hel vertikal- och ekolodsskola. Läs mer.

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!